Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Факультет романо-германських мов започаткував нову наукову традицію

26.03.2010

26 березня у Національному університеті «Острозька академія» проходила Всеукраїнська студентська конференція «Лінгвосоціокультурні аспекти комунікації».

Конференція на таку тематику на факультеті романо-германських мов відбулася вперше, проте її учасниками вже стали гості з Сум та Івано-Франківська.

На відкритті пленарного засідання проректор з навчально-виховної та наукової роботи професор Петро Михайлович Кралюк зазначив: «Факультет романо-германських мов став продовжувачем давньої традиції Острозької слов’яно-греко-латинської академії у призмі нового часу, адже він виступає комунікатором між Україною і світом».

Секційні засідання були диференційовані за напрямками комунікативної проблематики (комунікативні стратегії, новітні технології перекладу, вербалізація когнітивних структур).

Наприкінці конференції завідувач кафедри індо-європейських мов, доцент Інна Ковальчук висловила сподівання, що наступного року конференція не лише стане хорошою традицією факультету, але й набуде міжнародного масштабу, адже це дозволяють численні звязки з країнами, мови яких вивчаються на факультеті.