Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студент Острозької академії отримав грант імені Іллі Орлова

29.01.2024

Студент 2-го курсу економічного факультету спеціальності «Комп’ютерні науки» Петро Бурчак отримав грант імені Іллі Орлова.

Грант започатковано з метою вшанування пам’яті Іллі Орлова для покриття вартості семестрового навчання студентів економічного факультету, а саме здобувачів першого (бакалаврського) й другого (магістерського) рівнів освіти.

Сумна звістка сколихнула усю академічну спільноту Острозької академії 20 вересня 2023 року – у трагічній ДТП загинув студент 3-го курсу, Ілля Орлов, який навчався за ОПП "Економічна кібернетика" на спеціальності 051 Економіка. 

Ілля Орлов був активним учасником не лише освітнього процесу, але й різноманітних культурно-масових, спортивних та інших заходів, які проводилися як на факультеті, так і на загальноуніверситетському рівні. 

У 2022 році Ілля був обраний головою студентського академічного братства економічного факультету, що свідчить про високу оцінку його лідерських якостей та здібностей. Він відзначався не лише академічними досягненнями, але і вмінням об'єднувати оточуючих, сприяти розвитку студентського товариства та підтримувати позитивний дух в колективі.

Кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Олександр Новоселецький зазначив:

«Грант на навчання імені студентського декана економічного факультету Іллі Орлова, який загинув внаслідок ДТП, є важливим способом вшанувати пам'ять молодого лідера економічної родини. Ця ініціатива не лише надає належне визнання його зусиллям у сфері навчання і студентського самоврядування, але й може стати надзвичайно корисною для інших студентів, які будуть надалі навчатися на цьому факультеті. Завдяки гранту І. Орлова спудеї мають можливість отримати освіту й розвивати свої навички в академічному та науковому середовищі. Дякуємо батькам Іллі за таку ініціативу!»

Таку стипендію мали змогу отримати студенти економічного факультету Острозької академії, які навчаються на контрактній формі, а також мають високі досягнення в навчанні (середній бал за навчання 83 і вище); беруть активну участь в громадському житті університету; беруть активну участь в роботі органів студентського самоврядування; мають активну громадянську позицію або займаються волонтерською діяльністю.

«Отримання гранту ім. І. Орлова, є значним досягненням для мене. Ілля - це людина, яка згуртувала моє коло спілкування та показала нам студентське життя в НаУОА. Студ-декан і товариш, він проявив себе як приклад. Маю честь продовжити справу, яку він очолював, та отримати його іменний грант»,

розповідає Петро Бурчак.

Ілля залишив по собі не лише пам’ять, а й свій внесок у розвиток студентського товариства, лідерські якості та безперервне прагнення допомагати іншим, які залишаться невід'ємною частиною нашої спільноти.