Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладачка Острозької академії Дануся Брезицька взяла участь у семінарі для працівників центрів контролю та профілактики хвороб

29.02.2024

Викладачка кафедри громадського здоров'я та фізичного виховання НаУОА, в.о. завідувача Острозького відділення ДУ «Обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Дануся Брезицька взяла участь у семінарі англійською мовою для працівників центрів контролю та профілактики хвороб «Соціальні й поведінкові науки для сприяння профілактиці інфекційних захворювань, підготовка та боротьба з ними: семінар з Україною, Польщею та ECDC». Захід відбувся 27-28 лютого в Кракові (Польща).

Під час семінару учасники мали можливість:

  • підвищити обізнаність про потенціал соціальних і поведінкових наук для сприяння профілактиці інфекційних захворювань, готовності та контролю в Україні;
  • обговорити відповідні результати ECDC і розглянути, як вони можуть бути застосовані для українців, які зараз проживають в Україні та в країнах-сусідах ЄС;
  • скласти карту соціальної та поведінкової спроможності українців щодо інфекційних захворювань, визначити, де може знадобитися посилення, і розробили дорожню карту для цієї мети.

«Проведення заходу відбулося на високому рівні. Дуже важлива співпраця у цьому напрямі. Оскільки в Україні прогнозоване зростання інфекційних захворювань, зокрема через війну, міграцію населення, потрібно вчасно забезпечити зменшення ризиків виникнення хвороб, діяти на попередження»,

зазначила Дануся Брезицька.