Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віцеспікерка Верховної Ради Олена Кондратюк прочитала лекцію студентам Острозької академії

28.02.2024

28 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів, викладачів і співробітників вишу з Оленою Кондратюк – Віцеспікеркою Верховної Ради, співголовою Парламентської Асамблеї України і Республіки Польща.

З Оленою Кондратюк до університету завітав випускник Острозької академії, нині радник з гуманітарної політики та комунікацій Віцеспікерки ВРУ Павло Булгак.

Зі вступним словом звернувся ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник:

«Сьогодні в Острозькій академії незвичайна людина – Олена Кондратюк, яка є феноменом як політик, однією з найпрацьовитіших жінок у нашому парламенті. Зокрема вона ініціювала запровадження гендерних виборчих квот у списках політичних партій і законодавчого скасування перешкод для доступу жінок до військової служби й кар'єри. Пишаємося, що Олена Кондратюк обрана кураторкою української громади в Литві. Вона філігранно володіє словом, знаннями, аудиторією. Для нас велика честь приймати пані Віцеспікерку в Острозькій академії».

На зустрічі були присутні здобувачі спеціальностей 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії, а також 256 Національна безпека (за окремими сферами забезпечення і видами діяльності).

Під час зустрічі Олена Кондратюк розповіла про важливість жіночого лідерства у 2024 році, зокрема про впливових лідерок України і світу, міжнародні політичні тренди, представництво жінок у парламентах світу, дипломатії, Збройних силах України тощо.

«Для України дуже важливо, щоб жінки нарівні з чоловіками були присутні у всіх сферах суспільного життя: політиці, економіці, культурі, освіті, медицині тощо. Крім того, зараз актуальними є процеси європейської інтеграції, а це один з аспектів того, коли йдеться про повноцінний вступ до Європейського Союзу. Тобто говоримо про паритетність жінок, можливість брати участь у виборах, впливати на рішення, бути урядовцями, працювати в освітньому процесі, очолювати великі вузи. Також вважаю, що зараз як студенткам, так і студентам важливо знати про ці процеси, щоб скористатися всіма можливостями й досягти успіху»,

зазначила спікерка.

Враженнями від зустрічі поділилася студентка 2-го курсу ОПП «Міжнародні відносини» Софія Дячук:

«Зараз питання гендерної рівності є важливим задля створення сприятливого соціального й політичного середовища. Під час зустрічі Олена Кондратюк розкрила кількісну характеристику жіночого складу в політиці й зазначила про важливість гендерної рівності для забезпечення людської довіри до політичних інститутів і демократичного процесу загалом».