Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація виставки Віктора Заславського «Епічні перемоги князя Острозького»

28.03.2024

27 березня в Науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» відбулася презентація виставки «Епічні перемоги князя Острозького». Її автор Віктор Заславський – історик, краєзнавець, публіцист, науковий співробітник туристичного інформаційного центру в місті Жовква.

Із вітальним словом до присутніх звернулася директорка Наукової бібліотеки НаУОА Галина Цепʼюк:

«Нам приємно прийняти виставку макетів в Острозькій академії, адже постать князя Костянтина Острозького завжди викликає інтерес, зацікавлення, особливо в рідному місті. Презентація популяризує роль князя і його перемоги над ворогами того часу, що є дуже бажаним для нашого війська сьогодні».

Віктор Заславський презентував макети відтворених битв над Ведрошею (1500 рік) та під Оршею (1514 рік), а також макет замку князів Острозьких у Звягелі. Презентація супроводжувалась театралізованим дійством. Під час перформансу пан Віктор був одягнутий у стилізований костюм епохи XVI- XVII ст.

«Виставку «Епічні перемоги князя Острозького» ми зробили для військових 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. З цією виставкою організовуємо благодійні концерти, збираємо кошти і для 30-ї бригади, і для 31-ї окремої механізованої бригади, яка була створена після початку повномасштабного російського вторгнення»,

зазначив Віктор Заславський.

Керівник арт-кластеру НаУОА Микола Бендюк підсумував:

«Дуже важливо, що відбувається така популяризація історії князів Острозьких, зокрема тих подій, які пов’язані з Костянтином Івановичем. Ми розуміємо, що зараз є багато цифрових відтворень як самого Звягельського замку, так і битви під Оршею і над Ведрошею. Саме ці роботи, які ми побачили в бібліотеці, є роботами ентузіастів. Це не наука, а популяризація в доступному для пересічного глядача вираженні історії князів Острозьких».