Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Вітаємо магістрів Острозької академії з випуском!

27.01.2024

27 січня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася друга частина «Конвокації-2024». Сьогодні дипломи магістра Острозької академії отримали градуанти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки й Навчально-наукового центру заочно-дистанційного навчання.

У вітальному слові ректор Острозької академії, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник зазначив:

«Сьогодні ви отримуєте диплом магістра Національного університету «Острозька академія». Це є надзвичайний високий міжнародний авторитет і всеукраїнський бренд. Цей диплом засвідчує не тільки те, що ви будете фахівцями. Передусім ми вручаємо вам високе звання інтелігента й провідника української нації. Це ті, кого потребує наша держава. Саме на випускників Острозької академії покладається головне завдання – служіння Україні. Від сьогодні у вашому житті буде три матері: перша – та, яка народила вас. Друга – це Україна, у якій ви виросли. Третя – ваша альма-матер Острозька академія. Ніколи не зрадьте цих матерів».

Серед почесних гостей заходу – голова Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль, беззмінний протектор Національного університету «Острозька академія», секретар Наглядової ради НаУОА, академік Острозького Академічного Братства Роман Василишин, підприємець, генеральний директор ПП «Компанія Автоленд», член наглядової ради НаУОА Станіслав Середюк, мер міста Острога Юрій Ягодка.

«Острозька академія – це заклад, який є ядром вищої освіти України. Тут надзвичайна атмосфера. Звертаючись до вас, шановні магістри, хочу сказати, що немає нічого неможливого. Тому вірю, що серед вас є і міністри, і голови ОВА, і керівники, і творчі люди, які змінять Україну. Дякую кожному з вас, адже ви своєю унікальністю робите незвичайні речі»,

зазначив Олександр Коваль.

«Шановні батьки, родичі! Щиро вітаю вас із тим, що сьогоднішні випускники отримали якісну освіту. Тепер у них є все необхідне, щоб рости і бути передовиками в нашій державі»,

зауважив Роман Василишин.

«Щиро дякую ректору за таку унікальну можливість бути присутнім тут під час народження нової еліти, інтелігенції. Ви сьогодні зробили ще один крок щаблиною вашої високої самореалізації. Вважаю, що варто працювати над цим все життя. Щиро бажаю вам, аби ви зробили все можливе у цьому житті, маючи такий великий унікальний фундаменталізм науки, яку отримали в Острозькій академії. Впевнений, що вами пишається ваша сімʼя, родина і Україна»,

додав Станіслав Середюк.

«Завдяки такому визначному вузу як Острозька академія, Острог знаний у всьому світі. Ми зобовʼязані сприяти цьому закладу і в сучасних реаліях, аби слава про Острозьку академію, Острог далі розповсюджувалася світом. Рухаємося вперед і допомагаємо одне одному»,

наголосив Юрій Ягодка.

Дипломи з відзнакою вручали голова Рівненської обласної військової адміністрації Олександр Коваль, беззмінний протектор НаУОА, секретар Наглядової ради НаУОА, Роман Василишин, а дипломи звичайного зразка – член наглядової ради НаУОА Станіслав Середюк і мер міста Острога Юрій Ягодка. Наказ про присвоєння ступеня магістра урочисто зачитала проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж.

Директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки, кандидатка наук з державного управління, доцентка Олена Шершньова зазначила:

«Щиро запрошую вас до навчання в Національному університеті «Острозька академія» на PhD-програми. Ми вас чекаємо. Будьте сильними, вмілими, впевненими у своїх силах і летіть розвивати Україну!».

Провідний фахівець центру заочно-дистанційного навчання Ольга Костів зауважила. 

«Шановні випускники, щиро бажаю вам сили й міцного здоров’я, наснаги, натхнення в реалізації ваших ідей, задумів і планів. Двері Острозької академії постійно відчинені для вас. Ми завжди чекаємо вас у ролі гостей, стейкхолдерів і роботодавців».

Магістр Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Діана Васильєва зауважила:

«Від імені випускників-магістрів НаУОА висловлюю щиру подяку професорсько-викладацького складу й адміністрації університету за плідну працю і великий внесок у нашу освіту. Бути випускником Острозької академії – честь і статус, який кожен випускник повинен гідно підтверджувати своїми щоденними діями. Академічна спільнота – це велика родина і випускники є її частиною. Тому ми вирішили долучитися до допомоги нашій державі і Збройним силам України, подарувати 6 іменних дронів і передати нашому випускнику НаУОА, який зараз служить на Донецькому напрямку оператором fpv-дронів. Сподіваємося, що цей маленький внесок допоможе нашим військовим боронити українську землю, а нам дасть змогу навчатися, працювати, мріяти, любити й жити».

З вітальним словом звернувся і магістр заочної форми навчання Майкл Мерфі:

«Дякую ректору, адміністрації університету, кафедрі, студентам і співробітникам Острозької академії. Слова початку українського гімну «Ще не вмерла України…» я розумію так: я живу, ми живемо. І виникає питання: а що я буду робити для свого життя і як обиратиму університет, де навчатимуся? Я мешкаю в Києві, де є великий вибір університетів, але я обрав Острозьку академію. Переглядав сторінку цього університету й був вражений, що люди, які тут працюють, роблять великі справи й не роблять помилок. Був вражений, що всі маленькі справи ви робите разом. Острозька академія – це не просто університет, це дух, через який я дивився на світ останні два роки. Розумію, що буду робити в житті – ставати кращою людиною. Острозька академія дуже допомогла мені в цій трансформації».

Враженнями поділилася також магістр спеціальності «Психологія» заочної форми навчання Аліна Янюк:

«Мої студентські роки проходили в дуже непростий період – це і коронавірус, і початок повномасштабного вторгнення. Проте я дуже вдячна, що саме за час навчання в Острозькій академії змогла отримати більше, ніж знання. Це саме ті soft skills, які потрібні не тільки упродовж навчального процесу, але й для наших майбутніх професій, загалом для життя, досягнення цілей, яких ми прагнемо».

До слова, цьогоріч 250 випускників денної та заочної форми навчання отримали диплом першого закладу вищої освіти Східної Європи й гордо нестимуть звання випускника Національного університету «Острозька академія». 

Щиро вітаємо вас із важливим життєвим досягненням – завершенням навчання. Нехай ваш шлях буде наповнений успіхами, незабутніми моментами й досягненнями. Бажаємо яскравого, світлого майбутнього й безмежного професійного зростання.

 

Більше фотографій із події за покликанням.