Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Гостьова лекція в межах проєкту HEUS: “Про важливість правопису імен та вільного пересування в ЄС”

26.03.2024

26 березня в Національному університеті “Острозька академія” в межах грантового проєкту HEUS відбулася гостьова лекція “Про важливість правопису імен та вільного пересування в ЄС”.

Спікерка Dr. Egle Dagilyte - доцентка кафедри європейського права та суспільства Університету Англії (Раскін, Великобританія).

Проєкт націлений на поглиблене вивчення питань європейського права та суспільства й зібрав на події близько 60 учасників, серед яких студенти НаУОА, викладачі й гості з інших закладів вищої освіти України.

Під час зустрічі спікерка розкрила важливі аспекти й виклики, пов'язані з правилами правопису імен у різних країнах Європейського Союзу та їх впливом на права і свободи громадян.

Свою увагу вона зосередила на питаннях, що стосуються ідентичності та імені особи в контексті перетину кордонів і правової документації в ЄС.

Зокрема Dr. Egle Dagilyte звернула увагу на аналіз ситуацій, коли національні правила мови стикаються із проблемами, що виникають під час вільного пересування осіб у межах Європейського Союзу, зокрема, у сусідніх країнах Литви, Польщі та України.

Усі присутні мали змогу розібратися у складних юридичних питаннях, пов'язаних із вільним пересуванням у межах ЄС та його впливом на правопис імен. Наочні приклади й аналіз ситуацій реального життя допомогли краще зрозуміти складнощі та можливі шляхи вирішення таких проблем.

“Такі заходи є важливим елементом академічного обміну й поглибленого вивчення європейського права та суспільства й дозволяють студентам, викладачам та іншим зацікавленим особам розширити свої знання й розуміння в цій основній сфері”,

зазначила студентка 3-го курсу Марта Хрін.

Для того, аби дізнаватися про всі актуальні новини та події, пов'язані з грантовим проєктом HEUS, долучайтеся до соціальних мереж, де зможете отримувати свіжі оновлення й не пропустити нові заходи: