Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії оголошено конкурс на отримання стипендії імені Олександра Муравського

26.03.2024

Шановні студенти 4-го курсу спеціальності «Право»!

У Національному університеті «Острозька академія» оголошується початок конкурсного відбору на стипендію ім. Олександра Муравського.

Випускниця спеціальності «Правознавство» НаУОА Оксана Муравська з метою вшанування пам’яті свого чоловіка Олександра Муравського заснувала іменну стипендію з метою підтримки здобувачів другого (магістерського) рівня освіти спеціальності «Право». Стипендія полягає в повній оплаті навчання на програмі магістрів права в Острозькій академії.

Кандидат на отримання стипендії повинен відповідати одній із нижче вказаних умов:

  • мати пільги учасників бойових дій;
  • мати зареєстрований статус внутрішньо переміщеної особи;
  • мати високі досягнення в навчанні (сертифікат вступних іспитів не нижче 180 балів, або середній бал за навчання 83 і вище);
  • займатися активною громадською або/та волонтерською діяльністю;
  • бути переможцем у всеукраїнських конкурсах та олімпіадах, мати високі наукові досягнення.

Стипендія встановлюється один раз на рік і покриває повну суму навчання на магістерській програмі.

Підставою для участі в конкурсі є пакет документів, який складається з анкети-заявки й мотиваційного листа, де кожен із кандидатів повинен описати свою роль у розбудові майбутнього України.

Заповнити форму для подачі документів можна до 19 квітня за покликанням.

Положення про стипендію ім. Олександра Муравського тут.

Олександр Муравський – учасник Революції Гідності і співзасновник Автомайдану Рівне. У перші дні повномасштабного вторгнення РФ він, батько трьох дітей, добровольцем пішов у військкомат. 37-річний Олександр Муравський служив у 79-й окремій десантно-штурмовій Таврійській бригаді й обороняв Мар'їнський напрямок Донецької області. Загинув біля села Новомихайлівка, що на Донеччині, 22 червня 2023 року. Він носив позивний «Адвокат». Попри те, що ніколи не був адвокатом – адвокатом була його дружина, Оксана Муравська, випускниця Національного університету «Острозька академія» спеціальності «Правознавство». Тому цей позивний Олександр Муравський завжди носив у своєму серці і віддав своє життя, захищаючи родину й Батьківщину.