Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віват магістрам Острозької академії!

25.01.2024

У Національному університеті «Острозька академія» 25 січня відбулася перша частина урочистої церемонії вручення дипломів магістра Острозької академії — «Конвокація-2024». Диплом магістра отримали випускники Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського, Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, Навчально-наукового інституту лінгвістики та випускники економічного факультету. 

На початку заходу з вітальним словом до градуантів звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Найщиріші й найтепліші вітання вся академічна спільнота шле нашим дорогим магістрам! Сьогодні кожен усвідомлює, завдяки кому ми маємо змогу відзначати це свято - мужнім і відважним воїнам, які з перших днів війни боронять нас і наш спокій. Шановні магістри, ви - майбутнє нашої країни, тому перед вами є важливе завдання - розвиток і розбудова України. Упевнений, що ваші знання й навички допоможуть вам у цьому. Ви отримаєте не тільки диплом магістра, а й високе звання українського інтелігента, випускника правонаступника першого закладу вищої освіти у Східній Європі. Цей диплом свідчить про роки наполегливої та сумлінної праці в Острозькій академії - університеті, який за досить короткий період зумів здобути високий авторитет, побудувавши освітній процес на принципах національної ідеї, християнської моралі, високого розуміння служінню держави. Ми пишаємося вашими досягненнями й віримо у світле майбутнє кожного з вас, бо ви - патріоти своєї Батьківщини й альма-матер».

Конвокація-2024 є унікальною, адже вперше Острозька академія видала диплом доктора філософії. Першим випускником став полковник ЗСУ Володимир Демидюк, який є слухачем Інституту державного військового управління Національного університету оборони України. Вручив диплом доктора філософії ректор НаУОА Ігор Пасічник. Також університет поповнився ще одним доктором психологічних наук. Ректор урочисто вручив диплом доктора наук доцентці кафедри міжнародних відносин Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Марії Августюк, яка нещодавно захистила дисертацію. 

Дипломи з відзнакою вручав проректор з науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор Дмитро Шевчук, а дипломи звичайного зразка - директори інститутів і декан факультету НаУОА. Долучилася до церемонії вручення й зачитала наказ про присвоєння ступеня магістра проректор з навчально-виховної роботи, доктор психологічних наук, професор Руслана Каламаж.

«Шановні викладачі, гості, передусім дорогі наші градуанти! Сьогодні для мене велика честь вручати дипломи з відзнакою, адже в цей диплом вкладено дуже багато вашої праці. Цю працю ви виконували у складні часи. Ми в Острозькій академії зробили все, щоб якість освіти збереглася, щоб навчання відбувалося повноцінно. Ніколи не втрачайте запал Острозької академії, імпульс, яким вона заряджає кожного з вас. Тепер ви повинні памʼятати, що є частиною академічної спільноти Острозької академії»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Із словами привітання до випускників звернулися також директори й декани інститутів і факультетів:

«Від імені Інституту лінгвістики прийміть найщиріші вітання з тим, що ви здобули ступінь магістра філології. Любіть, мрійте, залишайтеся в Україні, будуйте Україну, впевнено маленькими кроками ідіть до своєї мети»,

зауважила директорка Інституту лінгвістики Інна Ковальчук.

«Сьогодні для вас значущий, винятковий день, який запам’ятається на все життя. Хочу побажати, щоб отримані знання, цінності зберігалися з вами все життя. Щоб ви поширювали їх серед друзів, родини й ваші діти також вступали до нашого університету. Бажаю, щоб ви були гордими носіями унікального бренду, традиції Острозької академії»,

наголосив директор Інституту соціально-гуманітарного менеджменту Максим Карповець.

«Вітаю на такій урочистій події, яка є для вас важливою. Ви тут і досягли своєї мети. Творіть, креативте, будьте інноваторами свого життя»,

зазначив декан економічного факультету Олександр Новоселецький.

«Сьогоднішній день поєднує урочистість і смуток так, як на вишитому рушнику переплітаються червоний і чорний кольори; так, як живе наша Україна, виборюючи свою незалежність ціною незламних українців. Ви державотворці, за вами наше майбутнє»,

звернулася директорка Інституту права ім. І. Малиновського Ольга Балацька.

Зі словами вдячності звернулася випускниця Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського Валерія Рачковська:

«Добіг кінця ще один знаковий етап нашого життя, один із найкращих етапів – студентські роки. Проте я впевнена, що знання, якими озброїли нас викладачі; є міцною опорою для нашого успішного старту. Дякуємо викладачам, які завжди були відкриті до нас, студентів, погоджувались на всі наші заходи та ідеї. Щира вдячність Ігорю Демидовичу Пасічнику за щасливі роки студентства й за те, що зараз можемо назвати Острозьку академію нашою альма-матер. Хочу подякувати усім своїм однокурсникам. За ваші добрі серця, за підтримку й опору, за розуміння і співпрацю. Кожен з вас назавжди залишиться в моєму серці».

Випускники Острозької академії вдячні ЗСУ за можливість отримати диплом одного з кращих університетів України, тому прийняли рішення зробити символічний внесок на свій випуск і придбали дрон для випускників НаУОА, які зараз перебувають на фронті.

До слова, конвокація магістрів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки й Навчально-наукового центру заочно-дистанційного навчання відбудеться 27 січня.

 

Більше фотографій із події за покликанням.