Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбудеться відкриття виставки та вечір пам'яті загиблого військового та поета Максима «Далі» Кривцова «Я поверну собі своє життя, обіцяю»

22.04.2024

У середу, 24 квітня, о 16:00 в мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» відбудеться відкриття виставки та вечір пам'яті загиблого військового та поета Максима «Далі» Кривцова «Я поверну собі своє життя, обіцяю». 

Гості заходу зможуть побачити фотографії, зроблені Максимом на плівку, почути написані ним вірші та долучитися до читання. 

Подія відбувається у співпраці Братства спудеїв НаУОА, Музею історії НаУОА, Фонду імені Максима Кривцова, видавництва «Наш формат». 

Під час заходу за донат можна буде придбати листівки з ілюстраціями українських художників і художниць, присвячені Максиму Кривцову. Кошти передадуть на благодійний фонд, заснований його родиною та друзями. 

Виставка діятиме до кінця травня 2024 року.

Довідково:

Максим Кривцов — український поет та військовий. Був учасником Революції Гідності, з 2014 року захищав Україну в лавах ЗСУ, потім працював у Центрі реабілітації та реадаптації учасників АТО та ООС і у Veteran Hub. Після початку повномасштабного вторгнення в 2022 році повернувся на фронт. Загинув 7 січня 2024 року. Після його смерті видавництво «Наш Формат» випустило другий наклад збірки Максима «Вірші з бійниці». Книга отримала широке визнання, український ПЕН визнав її однією з найкращих українських книжок року.