Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Українські філологи Острозької академії змагалися в Мовограї престолів

22.02.2024

22 лютого студенти й студентки першого і другого курсів спеціальности «Українська мова та література» взяли участь у філологійному змазі «Мовограй престолів», приуроченому до Міжнародного дня рідної мови. Захід організувала катедра української мови і літератури.

За концепцією змагу обидва курси, тобто перший і другий престоли, мали свої королівства: «Королівство 303», «Королівство бджілок», «Королівство спудейок», «Королівство секретів», «Королівство творців», «Королівство Ендріус». Оцінювало гру компетентне журі – «Верховне ЗЛО (завжди любимо об’єктивність)», членами якого були кандидат філологічних наук, доцент катедри української мови і літератури Віталій Максимчук і кандидат філологічних наук, доцент катедри педагогіки й методики початкового навчання Лариса Мініч.

Філологійний змаг мав 6 різнотипних раундів: логічна вікторина, знання історизмів, архаїзмів і фразеологізмів, «Еліас», відеозапитання від викладачів і творче завдання. У запеклому двобої перемогу здобув другий престол (курс).

«Це був захопливий поєдинок інтелектуальних здібностей та знань, де учасники демонстрували свій гострий розум, знання свого коріння, єдність, співпрацю і прагнення відроджувати український дух. Нехай змагальний ентузіазм і любов до української мови і літератури завжди жевріє у наших серцях! Єднаймось у знанні рідної мови й нашій любові до неї не лише 21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, але й повсякчас!»

поділилася враженнями ведуча змагу Ірина Рабчук.