Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

У межах Відкритого університету Острозької академії відбулася лекція «Відоме та невідоме про князів Острозьких»

23.02.2024

22 лютого в Національному університеті «Острозька академія» в межах Відкритого університету відбулася лекція на тему «Відоме та невідоме про князів Острозьких».

Спікери - Ігор Тесленко, керівник Центру вивчення спадщини князів Острозьких НаУОА та Микола Бендюк, керівник Арт-кластеру НаУОА.

З вітальним словом звернувся проректор із науково-педагогічної роботи, доктор філософських наук, професор, модератор зустрічі Дмитро Шевчук:

«Сьогодні ми продовжуємо проєкт «Відкритий університет Острозької академії». Пріоритетом для нас, беззаперечно, є теми, повʼязані з князями Острозькими, острозьким князівством та історією Острозької академії. Сьогодні ми відкриваємо сезон 2024-го року саме такою розмовою. У лютому відзначаємо день народження князя Василя-Костянтина Острозького, тому переконаний, що наша лекція є дуже доречною».

Тема лекції присвячена життєпису князя Василя-Костянтина Острозького.

Під час заходу лектори розкрили безліч таємниць і невідомих сторінок біографії князя. Вони наголосили на тому, що незважаючи на велику кількість досліджень, є певні факти, які досі залишаються невідомими.

Також у розповіді Миколи Бендюка та Ігоря Тесленка йшлося про останні знахідки вчених, зокрема, й ті, що дозволили відтворити образ князя, близький до того, яким його знали сучасники.

Нагадаємо, що Відкритий університет Острозької академії – це цикл публічних науково-популярних онлайн-лекцій експертів Острозької академії та з інших університетів для широкої аудиторії.