Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Запрошуємо долучитися до сертифікатної програми «Вступ до європейської політики: початки, принципи та цінності»

21.03.2024

Шановні студенти та аспіранти Національного університету «Острозька академія»!

У межах проєкту Жана Моне «Поліс: студії принципів та цінностей європейської політики від Перікла до сучасності» в Острозькій академії розпочинається сертифікатна програма «Вступ до європейської політики: початки, принципи та цінності».

Викладачі: доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА, координатор проєкту Дмитро Шевчук і кандидат наук із державного управління, доцент Віталій Лебедюк.

«Сьогодні дуже важливо, щоб студенти й усі зацікавлені мали можливість познайомитися із фундаментальними ідеями європейської політичної філософії. Ці ідеї визначили принципи політики в країнах Європи та їх політичну культуру. З огляду на євроінтеграційні прагнення України ці ідеї та принципи мають стати частиною також і нашої політичної культури»,

зазначив Дмитро Шевчук.

Курс присвячений представленню основних принципів європейської політики від початку до сучасності. Під час вивчення курсу лектори закцентують увагу на питанні формування європейської системи цінностей, яка є в основі політики, основних понять, що визначають сутність розуміння політики в Європі. Курс матиме міждисциплінарний характер і враховуватиме підходи, які існують у політичній філософії, політології, теорії міжнародних відносин, праві та соціальній теорії.

Курс буде викладатися українською мовою. Участь є безкоштовною. Після успішного завершення, ви отримаєте сертифікат. 

Зареєструватися можна за покликанням.