Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся просвітницько-профілактичний захід щодо профілактики поширення, діагностики та лікування ВІЛ, гепатитів та ІПСШ

21.02.2024

21 лютого на базі Національного університету «Острозька академія» відбувся просвітницько-профілактичний захід щодо профілактики поширення, діагностики та лікування ВІЛ, гепатитів та ІПСШ.

Захід провели фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб, Острозьке відділення ДУ «Рівненський ОЦКПХ МОЗ України» у партнерстві з Рівненським благодійним фондом «Наше майбутнє».

«Наразі інфекції, що передаються статевим шляхом (ІПСШ), є актуальною проблемою в сучасному світі як на глобальному, так і на національному й регіональному рівнях, зокрема й для нашої країни. Тому системна робота з їхньої профілактики є важливим напрямом роботи фахівців у сфері громадського здоров’я»,

зауважив завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання, професор Ігор Гущук.

Пан Ігор додав, що у зв'язку зі збільшенням кількості випадків ІПСШ важливо вдосконалювати профілактичні заходи й забезпечувати доступність тестування та лікування, а також доступу до ефективних методів контрацепції, щоб зменшити поширення таких інфекцій і їх соціальні наслідки. Дієва роль у цьому контексті належить інформаційно-профілактичній та просвітницькій роботі серед різних соціальних груп населення й особливо молоді.

«Приємно зазначити, що в організації та проведенні цього заходу брали активну участь як студенти 1-го і 2-го курсу, так і випускники спеціальності громадське здоров’я (Софія Ткачук, Тетяна Швець), а також викладачі нашої кафедри»,

підсумував Ігор Гущук.

Упродовж заходу учасники мали нагоду отримати інформаційні матеріали й безкоштовні контрацептиви. Крім цього, охочі пройшли швидкий тест на ВІЛ та гепатит С.