Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітав мер міста Ейтенс (штат Огайо, США) Стів Паттерсон

21.02.2024

21 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч викладачів і студентів із мером міста Ейтенс (штат Огайо, США) Стівом Паттерсоном. Також на захід завітали представники від проєкту USAID «ГОВЕРЛА», острозький міський голова Юрій Ягодка.

Під час зустрічі обговорили напрями співпраці між Острозькою академією та Університетом Огайо, програми мобільності для студентів, спільні наукові дослідження й проєкти.

Доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук зазначив:

«Майже рік тому Острог став партнерським містом для Ейтенсу, мером якого є Стів Паттерсон. Підписання угоди відбулося в межах великого проєкту, який реалізується USAID «ГОВЕРЛА». Так на рівні міста розпочалася співпраця, пов’язана з розвитком спільних проєктів щодо бізнесу, місцевого самоврядування. Крім того, Острозька академія співпрацюватиме з Університетом Огайо. Для нас ця співпраця є дуже важливою. Сподіваюся, що вона буде ефективною та плідною».

Стів Паттерсон прочитав студентам лекцію «Місцеве самоврядування у Сполучених Штатах Америки». Пан Стів закцентував увагу на українсько-американській співпраці, особливостях ефективного співробітництва між містом й університетом, можливостях у навчанні в Університеті Огайо тощо.

«Ми хотіли співпрацювати з містом, яке має університет, схожий на наш, і розпочати партнерство не лише для того, щоб продемонструвати підтримку, а і щоб навчатися, розвиватися й ділитися знання одне з одним. Але також для нас цінно відчувати, що ми робимо щось важливе і для допомоги українцям, які зараз переживають складні часи в умовах війни»,

зазначив Стів Паттерсон.