Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася конференція «Проблеми та перспективи розвитку національної економіки в умовах глобалізації»

21.03.2024

20 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася XXІІ Всеукраїнська науково-практична онлайн-конференція молодих учених і студентів «Проблеми та перспективи розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Організатор - кафедра економічної теорії, менеджменту та маркетингу.

Конференція проводилася за такими тематичними напрямами:

  • модернізація бюджетної, податкової та соціальної політики держави;
  • забезпечення сталого розвитку фінансової системи України у сучасних умовах; 
  • розвиток менеджменту та маркетингу в умовах цифрової економіки;
  • теорія та практика обліку, аналізу та аудиту; 
  • математичні моделі та інформаційні технології в економіці;
  • інтеграційні процеси у світовій економіці; 
  • програмування та інформаційно-комунікативні технології.

«Конференція показала вміння студентів вчитися, творчо використовувати свій науковий потенціал. Доповіді супроводжувались презентацією аналітичних і статистичних даних з обраної проблематики, студенти активно долучилися до дискусії, що сприяло розвитку в них аналітичного мислення й комунікативних навичок»,

зазначила доцентка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу, модераторка заходу Наталія Топішко.

Усього зареєструвалося 103 особи, серед них - студенти й аспіранти НаУОА з різних факультетів і доповідачі з інших ЗВО України. 

«Безпосередня участь у наукових заходах надає можливість студентам вчитися презентувати результати власних досліджень, підвищувати впевненість і професійну самооцінку майбутніх економічних фахівців. Окрім того, організація таких заходів допомагає розвивати співпрацю з провідними ЗВО України та Європи. Висловлюю щиру вдячність усім кафедрам економічного факультету й нашим партнерам за участь у проведенні конференції»,

додала завідувачка кафедри економічної теорії, менеджменту і маркетингу Людмила Козак.