Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася зустріч із заступником міністра освіти і науки України Михайлом Винницьким

21.01.2024

19 січня Національний університет «Острозька академія» з робочим візитом відвідав заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький.

Під час зустрічі з науково-педагогічним колективом університету Михайло Винницький представив візію освіти й науки України, розповів про реформування освіти, програму модернізації мережі університетів, впровадження індивідуальної освітньої траєкторії, освітні гранти.

«Острозька академія посідає особливе місце в системі вищої освіти України. Дуже важливо, щоб ви це місце зберігали, і далі розвивалися. Традиція - один з елементів того, чим є Острозька академія, але також це дуже інноваційний заклад, який є прикладом для багатьох інших не тільки в регіоні, але й загалом в Україні. Продовжуйте цю роботу, бо для всієї країни це надзвичайно важливо»,

прокоментував Михайло Винницький.

«Зустріч із заступником міністра відкриває новий цикл обговорень актуальних питань розвитку ЗВО, які ми проводимо в рамках дискусійної платформи «Місія сучасного університету». На цей момент ініційовано чимало змін в системі вищої освіти України, наприклад, розподіл викладачів на науково-педагогічних працівників та педагогічних працівників, запровадження державних грантів на навчання та реалізація принципу «гроші ходять за студентом», трансформація мережі закладів вищої освіти тощо. Важливо, аби була можливість обговорити ці питання безпосередньо із представниками МОН України. Крім того, під час зустрічі із п. Михайлом Винницьким академічна спільнота НаУОА могла представити наші пропозиції щодо поліпшення української системи вищої освіти. Зокрема, від НаУОА було запропоновано внести зміни до формули фінансування і врахувати в ній не лише кількісні показники, але й якісні; запровадити об’єктивне оцінювання ЗВО на основі рейтингування, яке враховує якість освіти; трансформувати систему наукових ступенів та вчених звань, аби достосувати її до позитивного досвіду країн, що мають розвинуту систему вищої освіти.»,

зазначив Дмитро Шевчук.