Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Почесний професор Острозької академії Елайджа Морган прочитав лекції для студентів економічного факультету

19.04.2024

17-18 квітня студенти ОП «Фінанси та бізнес аналітика», ОП «D-маркетинг та аналітика», ОП «Облік та оподаткування» та ОП «Економічна кібернетика» економічного факультету мали можливість послухати лекції почесного професора економічного факультету Національного університету Острозька академія, доктора богослов'я, доктора економіки, великого друга України Елайджі Моргана.

Модерувала зустріч заступниця з навчально-наукової роботи економічного факультету, завідувачка кафедри фінансів, обліку і аудиту, докторка економічних наук Ольга Дем’янчук.

«Українська банківська система залежить від сильної Європейської банківської системи. Що таке найбільший банк? Це кожен із Вас зі своїми ресурсами: розумом, ідеями, цілями, фінансовими ресурсами і знаннями, які Ви повинні застосовувати. Якщо Ви не формуєте свої фінансові цілі на найближчих 10 років, Ви даремно витрачаєте час»,

зауважив Елайджа Морган.

Елайджа Морган прочитав студентам дві лекції. Перша лекція «Europe needs strong banks to weather the economic storms» розкривала основні аспекти впливу на Європейську банківську систему економічних штормів, швидких змін, а друга лекція «The Future of Banking» була присвячена основним тезам визначення майбутнього банківської справи.

«Пан професор зупинився на основних аспектах того, як банк повинен реагувати на діджиталізацію економіки і створення інноваційних фінансових технологій, як захистити банк від кіберзлочинності. Щиро вдячні пану професору за його любов до нашого університету й країни»,

зазначила Ольга Дем’янчук.

Завідувачка кафедри економічної теорії, менеджменту та маркетингу, докторка економічних наук Людмила Козак зауважила:

«Укотре студенти й викладачі економічного факультету мають чудову нагода послухати змістовні лекції Елайджі Моргана щодо сучасних тенденцій розвитку банківської системи у світі та їх ролі в повоєнній відбудові України. Цей захід був надзвичайно важливий для професійного становлення наших студентів».

Здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок Мирослава Гонтар поділилась враженнями від зустрічі:

«Неймовірно вдячні пану Моргану за чесність і мудрі поради не лише в професійній сфері, а й у повсякденному житті. Професору вдалося достукатися до наших сердець і посилити в них віру у велике майбутнє нашої банківської системи й України загалом. Після лекцій бажання працювати, навчатися й розвиватися для себе та на благо рідної країни лише посилилось. Безмежна повага і вдячність пану професору за підтримку й віру в такий нелегкий час!»