Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Випускниця Острозької академії потрапила до шортлиста головної премії журналістів у Великій Британії

18.01.2024

Випускниця спеціальності «Журналістика» Національного університету «Острозька академія, журналістка британського журналу The Spectator Світлана Моренець потрапила до шортлиста категорії «Молодий журналіст року 2024» від The Press Awards – головної премії для журналістів у Великій Британії. Також репортаж Світлани зі сходу України про проблеми медичного забезпечення ЗСУ потрапив до шортлиста «Стаття року» від National Council for the Training of Journalists.

Завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту, кандидат філологічних наук, доцент Роман Шулик зазначив, що під час навчання викладачі кафедри завжди заохочують студентів максимально використовувати всі можливості для самовдосконалення й самореалізації, допомагають їм у пошуку таких можливостей:

«Серед студентів, які такі можливості дуже активно використовували, була і Світлана. Енергійна, працьовита, відповідальна, цілеспрямована, вона перемагала в конкурсах на кращі матеріали, здобувала гранти від великих медійних організацій ще навчаючись. Ніколи не забуду, як Світлана, прагнучи написати якісний художній репортаж, вирушила в кількатижневу ризиковану мандрівку у вже тоді окупований Крим... Ми постійно підтримуємо добрі контакти зі Світланою, як і з більшістю наших випускників і намагаємося розвивати якісну освітню спільноту, адже саме таке середовище сприяє формуванню справжніх ціннісно-орієнтованих професіоналів».

Секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв додав:

«Випускниця Школи універсального журналіста претендує на головну премію для журналістів у Великій Британії. Що тут сказати? Пишаюся успіхами Світлани! І нинішніх старшокласників, які мріють про журналістику, хочеться закликати вірити у свої мрії і сміливо до них іти».

«Щаслива, що роботу журналістів з України цінують і відзначають за кордоном. Я вдячна Острозькій академії та її викладачам за підтримку моїх перших кроків у журналістиці. Це місце, де я отримала не лише базу знань, а й свободу розвиватися й працювати за професією ще з першого курсу. Хотіла б побажати студентам-журналістам бути наполегливими і сміливими, просувати свій голос у західних медіа. Зараз це неймовірно важливо для нашої країни: жоден іноземний журналіст не розповість про боротьбу українців так, як можемо це зробити ми самі»,

поділилася Світлана Моренець.

Щиро вітаємо Світлану з цим досягненням і бажаємо подальших успіхів, невичерпної енергії і нових звершень у професійній діяльності!