Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти ІМВНБ провели «Модель переговорів про вступ України в ЄС»

17.04.2024

У межах тижня Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки 17 квітня відбулося 2-ге засідання моделі переговорів про вступ України в ЄС разом із Львівським національним університетом імені Івана Франка. 

У березні студенти Острозької академії відвідали Львів, де розглянули 3 напрями: політичний, соціальний, екологічний. Сьогоднішня зустріч була сфокусована на проблемах економіки, верховенства права й освіти. 

Учасники моделі мали змогу відчути себе делегатами певних країн-членів ЄС й вирішувати долю України щодо її євроінтеграції, а саме ставити запитання й наголошувати на певних внутрішніх проблемах країни. 

Враженнями від участі поділилися студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки Софія Дячук і Ярослав Буркут.

«Такі заходи як «Модель переговорів про вступ України в ЄС» надзвичайно важливі для кращого розуміння аспектів євроінтеграції й проблем, які в подальшому ми будемо вирішувати. Модель дає можливість відчути себе в ролі дипломата, дотримуватися всіх дипломатичних протоколів, правил етикету й регламенту. Дуже дякую ЛНУ за співпрацю й чекайте нових подій разом з МВНБ!»

зазначила Софія Дячук.

«Модель переговорів України та ЄС подарувала всім присутнім багато позитивних емоцій і нових знайомств. Захід сприяв розвитку ораторської майстерності й дав можливість делегатам продемонструвати навички ведення дискусії. Дякую інституту і студентському самоврядуванню за гарно організований і надзвичайно цікавий захід!»