Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітали здобувачі освіти Хмельницького обласного ліцею

08.02.2024

Національний університет «Острозька академія» завжди радо вітає здобувачів повної загальної середньої освіти у своїх стінах. Так у четвер, 8 лютого 2024 року, познайомитися з закладом ближче приїхали 33 майбутні абітурієнти з Хмельницького обласного ліцею Хмельницької обласної ради.

Усі вони відвідали екскурсію Музеєм Острозької академії, після якої були в захваті від синкретизму історії закладу й сучасності. Після прогулянки містом зрозуміли, що Острог дає можливість для яскравого студентського життя.

Згодом здобувачі освіти прослухали рекомендації щодо вступу від помічниці ректора з освітнього менеджменту та відповідальної секретарки приймальної комісії Марії Матвійчук та керівниці профорієнтаційного корпусу та консультаційного центру для абітурієнтів приймальної комісії Софії Лозюк. Вони розповіли про особливості вступної кампанії 2024 року, які відомі станом на зараз, етапи вступу, специфіку складання НМТ, нюанси під час реєстрації електронного кабінету вступників та подачі заявок тощо.

Учні ставили цікаві запитання та ділилися враженнями про університет та нововведення цієї вступної кампанії. 

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, відповідальна секретарка приймальної комісії зазначила:

«Станом на зараз ми маємо Проєкт до Порядку прийому та досвід попередніх років, на що ми можемо орієнтуватися. Остаточні Правила прийому будуть пізніше, тому ми закликаємо слідкувати на сайті та в соціальних мережах за новинами вступу, а також вебінарами, які ми будемо проводити протягом Вступної кампанії−2024. Острозька академія, немов магніт, притягує абсолютно всіх, тому ми тільки раді бачити обличчя учнів шкіл, а згодом – вступників, знову і знову».

Керівниця профорієнтаційного корпусу та консультаційного центру для абітурієнтів приймальної комісії зауважила:

«Зважаючи на досвід попередніх років, ми можемо виокремити помилки й, навпаки, правильні кроки, які робили абітурієнти. Маємо на меті ними ділитися, адже краще навчатися на чужих помилках та повторювати перемоги. Сайт університету, офіційні сторінки, чати абітурієнтів, консультаційний центр мають стати друзями під час вступу. Не варто турбуватися, якщо ви десь сумніваєтеся, адже можна зайвий раз написати чи зателефонувати та отримати відповідь на запитання. Я бажаю критично оцінювати власні сили та йти до цілей виваженим і впевненим кроком».

Самі ж здобувачі освіти та їхня класна керівниця Орищина Світлана Родиславівна поділилися враженнями:

«Завітати в Острог на екскурсію Острозькою академією та її музеєм було одним з найкращих рішень. Сила-силенна емоцій залишилася після цієї подорожі. Музей вразив своєю сучасністю, яка залишила й місце для автентичності. Окрема дяка нашим супроводжуючим, завдяки яким прогулянка стала незабутньою. Працівники академії − майстри своєї справи, це відчувається на емоційному й пізнавальному рівнях. Вражає й те, що багато випускників закладу справді стали Великими Людьми, якими пишається вся країна, зокрема це Дмитро "Орест" Козацький, чиї фотокартки з Азовсталі побачив увесь світ. 

Я впевнена, що в Острозькій академії допоможуть кожному віднайти для себе те, що лежить до душі».

Острозька академія − університет реалізації мрій.

 

Стежте за нами: