Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація проєкту «Культуролог-І-Я»

06.03.2024

6 березня в Національному університеті «Острозька академія» на базі Центру креативних індустрій відбулася презентація проєкту «Культуролог-І-Я», що реалізований у межах програми Upshift для розробки проєктних ідей молоді.

Організаторки - студентки 1-го курсу НаУОА спеціальності 034 Культорологія Анастасія Палій, Ангеліна Киричук, Анастасія Лисенко, Наталія Шевчук, Дарина Філіпчук.

Серед учасників - здобувачі середньої освіти Межиріцького та Оженинського ліцею.

«Наприкінці листопада наша викладачка Ольга Шляхова запропонувала долучитися до програми Upshift, який реалізується в Рівненській області. Тоді ми зрозуміли, що проблема, яка нас турбує, - це тема культури й мистецтва, що є не дуже популярною серед молоді і навіть старшого покоління. Тому ми вирішили шукати способи, якими популяризувати культуру простими словами. Після 4-денного навчання в Рівному ми напрацювали ідею створення 10-ти анімаційних відео з гарною анімацією, жартами, які викладемо на платформу «Tik Tok». Тоді люди доступно й легко зможуть отримати базову інформацію про мистецтво, а вже після - самостійно вивчати його, можливо, вступити на спеціальності, дотичні до культурології»,

зауважила студентка 1-го курсу ОПП «Кіберкультура», членкиня команди Анастасія Палій.

Проєкт реалізовується з метою збільшення знань здобувачів освіти про мистецтво й культуру, створення єдиного та доступного україномовного контенту, зацікавлення людей у подальшому вивченні цієї теми.

Під час заходу (Кібер)Культурологи презентували створену ними серію Тік-Ток роликів про культуру і мистецтво.

Після презентації результатів роботи студенток і цікавого культурно-мистецького відеоконтенту, відбулося обговорення, де всі присутні мали змогу поставити запитання студенткам. Також студентки активно взяли участь у проведенні різноманітних інтерактивів, спрямованих на залучення аудиторії до командної роботи.

«Над проєктом ми працювали два з половиною місяці, наразі уже закриваємо його. Невеликий досвід проєктного менеджменту був лише в мене, проте це перший досвід команди, адже всі ми першокурсниці. Над створенням сценарію, відео, документації, домовленості з підрядниками ми працювали самостійно. Дуже пишаємося тим, що зробили, і я впевнена, що це не останній наш проєкт» ,

підсумувала Анастасія.

Приємним бонусом наприкінці зустрічі стали пам’ятні подарунки всім учасникам та особам, які їх супроводжували.