Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Ігор Гущук взяв участь у роботі IX Європейського конгресу органів місцевого самоврядування

08.03.2024

4-5 березня завідувач кафедри громадського здоров’я та фізичного виховання Національного університету «Острозька академія», доктор медичних наук, професор Ігор Гущук взяв участь у роботі IX Європейського конгресу органів місцевого самоврядування, який проходив в м. Міколайки (Польща).

Цей захід відбувався під гаслом «Майбутнє децентралізації у світі, що змінюється» і спрямований на сприяння обміну найкращими практиками і зміцнення співпраці між органами місцевого самоврядування й основними зацікавленими сторонами з Польщі і країн Центрально-Східної Європи.

Конгрес проводився за такими тематичними треками: економіка, бізнес і менеджмент; суспільство; фінанси; Сталий розвиток; Міжрегіональне співробітництво; Форум культурних регіонів; салон індустрії туризму й здоров'я. 

У межах програми відбулося понад 200 заходів: програмні блоки, дискусійні панелі, майстер-класи, лекції та презентації. Дебати Конгресу охоплювали зокрема проблеми сучасного містобудування, механізми розвитку міст і регіонів, захист навколишнього середовища, політику охорони здоров’я, фінансування інвестицій, управління містом і діяльність органів місцевого самоврядування в нових реаліях.

Ігор Гущук виступив в одній із панельних дискусій «Health Care Outside Agglomerations. How to Improve Quality and Prevent Exclusion?» із доповіддю, підготовленою разом із Департаментом цивільного захисту та охорони здоров’я населення щодо організації діяльності закладів охорони здоров’я, медичного обслуговування населення, профілактики хвороб на регіональному рівні.

«Окремо розповів про виклики перед системою охорони здоров’я під час повномасштабної війни, розв’язаної російськими загарбниками. Велике зацікавлення й подальше обговорення викликало питання щодо організації на базі Острозької академії першої університетської клініки із психосоціальної реабілітації військових, внутрішньо переміщених осіб, членів їх родин і цивільного населення загалом»,

зазначив Ігор Гущук.

Євроконгрес є платформою для обміну думками й місцем зустрічі керівників органів місцевого самоврядування, представників регіональних еліт, державних адміністрацій, громадських організацій і бізнесу.

Подія зібрала понад 2500 учасників із 33 країн і надала унікальну платформу для нетворкінгу, налагодження стосунків і різних форм співпраці, зокрема з державними й недержавними організаціями та інституціями як на регіональному, так і на міжнародному рівнях.

«Сподіваюся, що започатковані зустрічі й нові знайомства із професійних питань, що стосуються сфери громадського здоров'я, знайдуть подальший розвиток у наших спільних проєктах і заходах, які будуть направлені на промоцію та збереження здоров’я населення, зокрема ментального здоров’я, покращення стану безпечного середовища життєдіяльності людини, підготовки кадрів і подальшого безперервного професійного розвитку фахівців із громадського здоров’я»,

підсумував Ігор Гущук.