Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія інтенсифікує співпрацю з біотехнологічним ліцеєм «Радовель»

05.03.2024

5 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч студентів, викладачів й аспірантів із меценатом НаУОА, почесним доктором НаУОА, українським бізнесменом, громадським діячем, меценатом, керівником благодійного фонду «Радовель», членом Наглядової ради біотехнологічного ліцею «Радовель», радником міського голови Львова з питань освіти Михайлом Весельським.

«В системі освіти важливими є такі поняття як самозарадність, підприємливість, проактивність. Нам також треба розвивати ці якості. Тому Острозька академія радо відгукнулася на пропозицію пана Михайла. Це може бути й досвідом того, як і у вищій освіті нам треба буде запровадити певні зміни, адже й наша держава зараз анонсує необхідність трансформації системи вищої освіти. Тому вітаємо пана Михайла в академії, дякуємо за всю підтримку університету. Сподіваюся, що спільно ми зможемо зробити багато важливих справ»,

зазначив доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук.

Під час зустрічі всі присутні обговорили українську систему освіти, її реформування, роль педагога в освітньому процесі, мотивацію учнів до навчання тощо. 

Також учасники зустрічі поділилися власним баченням реалізації спільного проєкту між Острозькою академією та біотехнологічним ліцеєм «Радовель».

«Острозька академія є закладом, який формує еліту, інтелігенцію народу. Тому дуже дякую за те, що погодилися долучитися до реалізації цього проєкту. Надзвичайно радий за таку ініціативу»,

зауважив Михайло Весельський.

Студентка 2-го курсу спеціальності «Початкова освіта» Ольга Іванюк підсумувала:

«Проєкт Михайла Весельського – це дуже цікава ініціатива або навіть радше експеримент, завдяки якому я маю змогу отримати неоціненний досвід і долучитися до творення сучасної української освіти. Щиро рада, що можу зробити внесок у цю нелегку, проте важливу справу».