Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Студенти й викладачі Острозької академії взяли участь у круглому столі «Молодь та майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції»

05.04.2024

4 квітня відбулася профорієнтаційна онлайн-зустріч у форматі круглого столу на тему «Молодь та майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції». Участь у заході взяли викладачі та студенти Національного університету «Острозька академія», Волинського національного університету імені Лесі Українки, Державного університету «Житомирська політехніка», Луцького національного технічного університету, Національного університету водного господарства та природокористування.

Із вітальним словом звернувся доктор філософських наук, професор, проректор із науково-педагогічної роботи НаУОА Дмитро Шевчук:

«Острозька академія одним з аспектів своєї місії має підготовку висококваліфікованих фахівців, які готові працювати на благо нашої країни. Саме тому ми відразу відгукнулися на ініціативу Державної митної служби України залучити наших студентів на стажування, а випускників - на роботу в цій інституції. Уже були проведені зустрічі зі студентами, запропоновано для них пройти спеціалізований курс. Декілька студентів уже стажуються у структурах Державної митної служби України. Ми готові й зацікавлені робити наступні кроки в межах цієї співпраці та розширювати нашу взаємодію з Держмитслужбою».

Під час зустрічі були присутні представники структурних підрозділів апарату Держмитслужби, представники територіальних органів Держмитслужби (Волинської митниці, Житомирської митниці, Рівненської митниці). Вони розповіли студентам і викладачам про реалізацію державної митної політики, управління персоналом й особливості роботи в митних органах.

Також під час круглого столу представники університетів обговорили взаємодію і співробітництво митних органів із закладами вищої освіти. Зокрема директорка Навчально-наукового інституту права ім. І Малиновського, кандидатка юридичних наук, доцентка кафедри цивільно-правових дисциплін НаУОА Ольга Балацька зазначила про співпрацю Острозької академії та Рівненської митниці в межах підписаного меморандуму про співпрацю.

Наприкінці заходу представники Громадської ради при Державній митній службі України закцентували увагу на участі громадськості в розвитку митної справи.

«Ця зустріч, безсумнівно, була ефективною й результативною для всіх учасників. Для здобувачів і представників закладів вищої освіти - це можливість детально ознайомитися з окремими аспектами діяльності Державної митної служби в умовах воєнного стану та її HR-стратегією. Для Державної митної служби - це нагода поповнити свій кадровий потенціал молодими вмотивованими кандидатами, які готові успішно реалізувати свої знання і вміння у митній справі»,

підсумувала провідний юрисконсульт НаУОА Тетяна Лотиш.