Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітали здобувачі освіти Ясенського ліцею

04.04.2024

4 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч ректора НаУОА, доктора психологічних наук, професора Ігоря Пасічника з учнями 10-х та 11-х класів Ясенського ліцею.

У вітальному слові Ігор Пасічник розповів про історію університету від створення першого закладу вищої освіти у Східній Європі й діяльності князів Острозьких до сьогодення.

«Саме випускники Острозької академії XVI століття вперше почали думати про свою державність й об’єднувати розрізнене населення, яке було тоді на території України-Руси, в єдину державу. Вони заклали підмурки нашої сучасної державності. Відроджена Острозька академія продовжує традиції своєї альма-матер. Нам вдалося створити університет, яким пишається вся Україна. Ми працюємо в контексті світових вимог до вищої освіти. Навчатися в Острозькій академії – це престижно»,

зазначив Ігор Пасічник.

Під час заходу був присутній також беззмінний протектор Національного університету «Острозька академія», секретар Наглядової ради НаУОА, академік Острозького Академічного Братства Роман Василишин.

Директорка Ясенського ліцею Ольга Данилишин зауважила:

«Ми неймовірно щасливі бути сьогодні в Острозькій академії і запам’ятаємо цей день на все життя. Дякуємо Роману Даниловичу за те, що запросив нас відвідати цей університет. Ми переконалися, що Острозька академія – це заклад освіти, який найкращий не тільки в Україні, а й у всій Європі».

Після цього гості побували на екскурсії університетом, яку провів головний зберігач фондів Музею історії НаУОА Віталій Бондарчук.