Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Розвиток освіти в Острозі: враження від EU Camp «Open EU: Education and Information» в межах грантового проєкту HEUS

05.04.2024

У межах модуля Жана Моне програми Еразмус+ «Hub of the EU solutions» 4 квітня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся захід для майбутніх абітурієнтів – EU Camp «Open EU: Education and information».

Учні 10-х та 11-х класів Острозьких ліцеїв №1 та №2 взяли активну участь у заході, який мав на меті відкрити перед ними нові перспективи й можливості у сфері освіти та інформації. Зокрема, під час табору відбулися різноманітні заходи, спрямовані на розвиток інтелектуальних і соціальних навичок учасників, а саме:

  • воркшоп «Інформаційні ресурси та можливості, які відкриває для тебе Європейський Союз». Спікерки: Ольга Балацька – директорка Навчально-наукового Інституту права ім. І. Малиновського, керівниця грантового проєкту HEUS та Тетяна Лотиш – провідний юрисконсульт НаУОА, менеджер-координатор грантового проєкту HEUS;
  • воркшоп «Права та обов'язки, які впливають на розвиток соціальних навичок та вміння приймати важливі рішення». Спікерки: студентки 3-го курсу Навчально-наукового Інституту права ім. І. Малиновського Аліна Галайдюк і Марта Хрін;
  • Networking cafe «Діджиталізація: цифрова динаміка та сприйняття змін у цифрову еру», який був спрямований на командну роботу.

Завершивши день, всі учасники отримали можливість висловити свої думки, обговорити актуальні питання й поринути у світ інтелектуального спілкування. Цей захід став важливою ланкою в підготовці майбутніх лідерів, які зможуть зробити свій внесок у розвиток сучасного суспільства.

«Впровадження таких ініціатив, як EU Camp «Open EU: Education and Information», є важливим кроком у напрямі постійного розвитку освітніх структур. Ці ініціативи допомагають не лише розширювати знання учасників про Європейський Союз та його освітні можливості, але і стимулюють їхні інтелектуальні та соціальні навички», – зазначили організатори.

Заходи, які проводяться в межах таких проєктів, надають учасникам можливість отримати доступ до новітніх знань, розширити свій кругозір, розвинути критичне мислення і вміння працювати в команді. Крім того, такі проєкти сприяють формуванню свідомих громадян, здатних ефективно функціонувати в сучасному світі. Вони навчають учасників критично оцінювати інформацію, розуміти сутність складних проблем, шукати альтернативні рішення та взаємодіяти з різними культурами й поглядами.

Організатори додають, що проєкти, ініційовані в межах програми Жана Моне програми Еразмус+ «Hub of the EU solutions», як от EU Camp «Open EU: Education and Information», є лише частиною широкого спектру заходів, спрямованих на розвиток освітньої сфери та підвищення її доступності. Проєкт HEUS відіграє важливу роль у цьому контексті, сприяючи зближенню європейських освітніх інституцій, обміну найкращими практиками і створенню сприятливого середовища для освітньої співпраці. 

«Сподіваємося, що подібні ініціативи продовжуватимуть розвиватися й розширюватися, надаючи нові можливості для освіти і зростання молодого покоління, яке візьме на себе відповідальність за майбутнє нашого світу»,

підсумували організатори.