Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книг Петра Кралюка й Олександра Красовицького

05.03.2024

4 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книг доктора філософських наук, професора, завідувача кафедри теорії та історії держави і права Петра Кралюка й директора видавництва «Фоліо» Олександра Красовицького.

Під час зустрічі Петро Кралюк презентував автобіографічну книжицю «Улас Самчук», а Олександр Красовицький - роман «Сьогодні». Також письменники представили спільно написану книгу «Смерть у Берестові».

«3 березня відзначають Всесвітній день письменника, тому ми вирішили організувати зустріч із сьогоднішнім гостем - Олександром Красовицьким. Його видавництво є зараз одним із найбільших в України. Незважаючи на те, що воно розташоване в Харкові, свою роботу продовжує виконувати відмінно. Я давно співпрацюю з «Фоліо», ми видали вже більше 20 моїх книг»,

зауважив Петро Кралюк.

Презентуючи свою книгу, Петро Кралюк розповів студентам про те, що Улас Самчук є одним із найвизначніших українських письменників. Його творчість була широко відома в українській діаспорі, а на початку ХХІ століття нарешті почала повертатися на батьківщину. Недарма зарубіжні дослідники називали його «українським Гомером», вказуючи, що він відкрив світові досі невідому Україну.

Олександр Красовицький розповів, що події у романі «Сьогодні» відбуваються в наші дні, а основна інтрига роману — в існуванні таємної «фабрики двійників» путіна, яку спочатку було задумано для заміни російського президента під час зустрічей з іноземними лідерами й масових заходів. 

Спільною працею автори видали детектив «Смерть у Берестові», який започатковує цикл «Розвідки книжника Симеона». Твори цього циклу дадуть змогу читачам поринути у світ давньоукраїнської минувшини, де на них чекають несподівані версії щодо багатьох подій і загадок нашої історії.

«Уже багато років працюю з Петром Кралюком. Я часто приїздив в Острозьку академію, тому мені вкотре дуже приємно завітати сюди вже із презентацією книг, зокрема й моєї книги «Сьогодні». Упевнений, що перебуваю не востаннє у стінах цього університету, адже й надалі планую приїжджати сюди».

За словами Олександра Красовицького, видавництво «Фоліо» часто співпрацює з Острозькою академією із видавництва книг Уласа Самчука, права на які належать НаУОА.

«Фоліо» видало вже майже 20 томів Уласа Самчука. У цьому велика заслуга спеціалістів Острозької академії , які готували склад книжок і брали участь у їх підготовці»,

підсумував Олександр Красовицький.

Під час презентації відбулася дискусія, де всі охочі могли поставити запитання авторам й отримати на них відповіді. Після презентації відбулась автограф-сесія з письменниками.

«Стежачи за працею Петра Кралюка, я зацікавився прочитати його книги в художньому стилі. Такою книгою стала його новинка у співавторстві з Олександров Красовицьким «Смерть у Берестові». Завдяки його творчості, а також новій книзі поширюється історія України, а саме період Русі, всі аспекти якого достеменно не досліджено. Книга поширює історію нашої держави для широкого кола читачів, за що особисто вдячний Петру Михайловичу»,

поділився враженнями студент 3-го курсу ОПП «Історія та археологія» Назарій Івахів.