Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Як пройшов 2023 рік в Острозькій академії?

03.01.2024

Острозька академія як осередок якісної освіти в Україні пишається вражаючою продуктивністю й низкою досягнень у 2023 році. Наполеглива й інтенсивна праця студентів, викладачів і співробітників НаУОА привела заклад до успіхів в усіх аспектах університетського життя. 

Згадаймо найважливіші події в Острозькій академії за 2023 рік:

  • захід «12 місяців війни. Ретроспектива Острозької академії»;
  • НаУОА отримала лист-подяку від компанії Grammarly;
  • звіт про волонтерську діяльність Острозької академії під час війни опублікували на сайті медичного коледжу Ягеллонського університету;
  • відбувся IV Міжнародний дипломатичний форум «Поза межами лінії фронту: дипломатичний діалог про роль військових аташе в російсько-українській війні»;
  • викладачі Острозької академії розпочали співпрацю з шотландським університетом Сент-Ендрюса;
  • Віталій Коваль і Михайло Весельський стали почесними докторами НаУОА;
  • Острозька академія - серед переможців у конкурсі заявок на реалізацію проєктів у межах обмінів молоддю України та Литви 2023 року;
  • університет виграв три нових гранти Erasmus+ напрямку JeanMonnet;
  • відбувся перший випуск магістрів громадського здоров’я;
  • до університету на перший курс першого (бакалаврського) рівня вищої освіти вступила рекордна кількість вступників - 700 студентів;
  • Острозька правнича школа ввійшла до десятки правничих шкіл, які отримали групове членство в міжнародній асоціації викладачів права ЄС;
  • гуртожиток № 1 «Академічний дім» НаУОА посів ІІ місце в ІІ етапі обласного огляду-конкурсу на кращий студентський гуртожиток, у якому створено найкращі житлово-побутові умови для проживання студентів у категорії «Гуртожиток університету».

За цей рік університет відвідала низка відомих особистостей, зокрема Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, головна редакторка щоденної всеукраїнської газети «День» Лариса Івшина, польський режисер Єжи Залєвський, український письменник, радіоведучий і популяризатор науки Макс Кідрук, Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, український журналіст, публіцист, солдат Збройних сил України Павло Казарін, Голова Представництва НАТО в Україні Карен МакТір, а генерал-лейтенант армії США у відставці, старший радник організації «Права людини понад усе» Бен Ходжес розпочав читати цикл лекцій для студентів Острозької академії.

З перших днів війни НаУОА націлює всі можливі ресурси для допомоги нашій державі в наближенні перемоги над ворогом. Упродовж тривалого часу університет підтримує мешканців деокупованого Старого Салтова на Харківщині. У навчальному закладі успішно втілюються численні проєкти допомоги і благодійні ініціативи, зокрема реалізується проєкт підтримки поранених воїнів, які проходять курс лікування у шпиталях Запоріжжя. За активну громадянську позицію, патріотизм і допомогу ЗСУ студентам Острозької академії вручили нагороди Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного й Президента України Володимира Зеленського. Також нагрудний знак від Головнокомандувача ЗСУ «За сприяння війську» вручили завідувачу кафедри національної безпеки та політології, професору, полковнику у відставці Миколі Романову та проректорці з навчально-виховної роботи, професорці Руслані Каламаж.

Наприкінці року було оприлюднено світовий рейтинг університетів UI GreenMetric 2023, у якому Острозька академія посіла 3 місце серед 19 представлених українських ЗВО. Цей показник свідчить про успішну політику університету щодо раціонального використання водних ресурсів, енергозбереження, переробки сміття та екологічного транспорту.

Завершуючи рік із багатьма здобутками, ми впевнені, що наступний рік принесе ще більше досягнень для Острозької академії. Згуртованість і великий потенціал усієї академічної спільноти свідчать про те, що перед нами відкриті неймовірні можливості й нові вершини успіху.