Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулися відкриті зустрічі з кандидатом на посаду ректора, професором Едуардом Балашовим

01.05.2024

30 квітня-1 травня в Національному університеті «Острозька академія» відбулися відкриті зустрічі колективу і студентів із кандидатом на посаду ректора НаУОА, доктором психологічних наук, професором, помічником ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу Едуардом Балашовим.

Зі вступним словом звернувся ректор НаУОА, доктор психологічних наук, професор Ігор Пасічник:

«Сьогодні ми проводимо третій раунд зустрічей у межах нашої передвиборчої кампанії. Єдиним кандидатом на посаду ректора Острозької академії є Едуард Балашов. Вірю, що коли Едуард Михайлович стане ректором, то у ньому розкриються ті потужні якості менеджера, які дозволять університету не тільки утримуватися на тому рівні, на якому він перебуває, але й допоможуть Острозькій академії стати набагато кращою й більш динамічно розвиватися».

Едуард Балашов презентував свою програму кандидата на посаду ректора НаУОА, що розроблена на основних академічних принципах, спрямована на досягнення стратегічних цілей НаУОА у короткостроковій та у довгостроковій перспективах, містить залучення університетської спільноти до різноманітних ініціатив, прозорість рішень і соціальні гарантії для співробітників.

Основні напрями програми є такими: 

  • управління університетом – комплекс рішень для забезпечення сталості в умовах невизначеності;
  • освіта – підвищення якості навчання, індивідуалізація освітніх шляхів здобувачів вищої освіти, цифровізація навчального процесу й практичне використання знань;
  • наука: від концептуальної ідеї до продукту прикладного спрямування;
  • інтернаціоналізація: партнерство заради розвитку й мережування;
  • матеріально-технічне забезпечення й фінансова стабільність;
  • позиціонування: унікальність рішення в дії;
  • волонтерство і співпраця з громадою.

«Загалом програма передбачає забезпечення умов для студентів і замовників освітніх послуг, зосередження наукових зусиль і розвиток експертних середовищ в університеті, інтеграцію засад університетської незалежності з дотриманням високих стандартів корпоративної культури, розробку і впровадження освітніх ініціатив університету, розширення мережі вітчизняних і міжнародних партнерських зв'язків, збереження й підвищення якісного рівня надання освітніх послуг, якісне підвищення рівня наукових досліджень, фінансово-господарську стабільність у діяльності університету. Сподіваюся, що завдяки вашій підтримці упродовж наступних п’яти років ми зможемо реалізувати все заплановане»,

підсумував Едуард Балашов.

Нагадаємо, що 28 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбулася конференція трудового колективу. 126 делегатів одноголосно підтримали кандидатуру Едуарда Балашова як єдиного кандидата від колективу на посаду ректора НаУОА.