Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Чеські лектори завершили викладання навчального курсу «Резилієнс в освіті: українсько-словацько-польсько-чеський досвід»

01.03.2024

1 березня в межах грантового проєкту Вишеградського фонду «Резилієнтний підхід у підготовці майбутніх вчителів в Україні та країнах Вишеградської четвірки» в Національному університеті «Острозька академія» чеські лектори завершили викладання навчального курсу «Резилієнс в освіті: українсько-словацько-польсько-чеський досвід».

Спікерка – Mgr. Barbora Kvapilova, викладачка кафедри психології і патопсихології Палацького Університету Оломоуц (Чехія). Лекторка презентувала теми про резилієнс і чинники, які допомагають подолати стрес, практики майндфулнес, благополуччя тощо.

Враженнями від участі в курсі поділилися студентки 2-го курсу спеціальності «Початкова освіта» Каріна Ятлук, Віолетта Войтюк і Марина Король.

«Лекції про резилієнс в освіті – це актуальна сфера, де можна розвивати свої навички і вміння. Я дізналася багато нового, що буде корисним для мене як майбутньої вчительки. Вдячна лекторці, які цікаво розповідають про резилієнс. Відчувається тепла атмосфера, у якій мені комфортно розвиватися»,

зазначила Каріна Ятлук.

«Лекції були змістовними й продуктивними. Кожен мав можливість отримати список практичних вправ, які можна використати в майбутньому»,

додала Віолетта Войтюк.

«Резилієнс у школі – надзвичайно важливий аспект дитячого розвитку. Завдяки цим парам ми як вчителі зможемо виховати дітей сильними і впевненими в собі, навчити їх боротися із труднощами, швидко адаптуватися до змін. Це надзвичайно важливо для успішного майбутнього наших дітей. Дуже дякую за цікавий і пізнавальний курс!»

підсумувала Марина Король.