Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Острозька академія започатковує освітню програму з публічного адміністрування

01.02.2024

1 лютого відбулася зустріч представників Національного університету «Острозька академія» та Національного агентства України з питань державної служби. Основною темою цієї зустрічі було обговорення проекту освітньої програми «Публічне адміністрування» (маґістерського рівня освіти), яку розробили фахівці НаУОА. Зокрема, було представлено загальні принципи, на яких розроблено цю ОП, а також основні освітні компоненти, що її наповнюють. 

«Основний фокус нашої програми спрямований на те, щоб максимально надати слухачам практичні навички, які будуть придатними для ефективної роботи в органах державної влади та місцевого самоврядування. Крім того, в програму закладено європейські принципи публічного адміністрування та європейська модель публічного лідерства. Саме тому ми передбачили курси, які стосуються дизайну мислення, дата-аналітики, цифровим трансформаціям в державному управління, проектному менеджменту»,

зазначив під час презентації ОП кандидат наук з державного управління, доцент Віталій ЛЕБЕДЮК.

Представники НАДС високо оцінили ідеї, закладені в освітню програму. Разом з тим, прозвучало декілька пропозицій щодо доповнення наявних освітніх компонентів. Зокрема, директорка Генерального департаменту з питань управління персоналом на державній службі та в органах місцевого самоврядування Юлія Марушкевич запропонували розглянути можливість додати до програми курси, які були б присвячені питанням доброчесності та культур комунікації всередині інституцій. 

«Острозька академія – це університет, який має у своїй стратегії чітке бачення соціальної місії. Саме тому ми відгукуємося на запит від українського суспільства щодо необхідності забезпечити якісну підготовку фахівців для органів державної влади та місцевого самоврядування. Ми проаналізували потребу на державному та регіональному рівнях, вивчили закордонний досвід підготовки фахівців у сфері публічної політики та адміністрування. Результати цього аналізу знайшли втілення в розробленій освітній програмі з публічного адміністрування, реалізацію якої ми плануємо розпочати з нового навчального року»,

зазначив проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро ШЕВЧУК.