Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Викладач Острозької академії Валерій Ящук – учасник літньої школи «Фізична культура і спорт у системі вищої освіти»

03.10.2023

У межах проєкту «UNIWERSYTET JUTRA II - POWR.03.05.00-00-Z303/18» упродовж 24-30 вересня в Палаці Дембіни за посередництва й підтримки Університету ім. Адама Міцкевича в Познані відбулася літня школа «Фізична культура і спорт у системі вищої освіти». Серед учасників – старший викладач секції фізичного виховання Національного університету «Острозька академія» Валерій Ящук.

Роботу Літньої школи відкрив доктор, співробітник Центру міжнародного співробітництва Університету імені Адама Міцкевича Костянтин Мазур. Він презентував університет, консорціум EPICUR і розповів про міждисциплінарність на власному прикладі.

Загалом під час літньої школи учасники мали можливість послухати лекції від представників центру фізичного виховання та спорту в Познані mgr inż Damian Lisiecki, mgr Łukasz Stypa на такі теми:

  • «Створення маркетингової цінності дисципліни і спортивних результатів»;
  • «Система організації фізичної культури в університетах Польщі»;
  • «Організація міжвузівської спартакіади регіонального й міжнародного рівня».

Також було організовано зустріч із олімпійцями Łukasz Nowak, Karolina Nadolska, які працюють у центрі фізичного виховання та спорту, проректорами, деканами й професорами Університету імені Адама Міцкевича.

Старший викладач секції фізичного виховання НаУОА Валерій Ящук зазначив:

«Програма заходу була досить насиченою. Особливо запам’ятався волейбольний турнір, у якому взяли участь 8 команд. Боротьба була запеклою й досить емоційною. Зрештою наша команда посіла перше місце, за що нас нагородили цінними подарунками. Загалом хочу висловити щиру подяку організаторам літньої школи за можливість тиждень перебувати в країні, де немає повітряних тривог, бомбардування міст, руйнування інфраструктури. Хоч попри все в кожного з нас на серці була тривога за захисників нашої держави, які подарували нам можливість брати участь у таких заходах. Дякую Острозькій академії та Університету імені Адама Міцкевича за співпрацю й організацію таких літніх шкіл. Сподіваюся, що подальша співпраця двох університетів ставатиме лише інтенсивнішою».