Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Панахида за загиблими героями, випускниками Острозької академії Максимом Бурдою та Романом Гітченком

29.01.2023

29 січня у студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» відбулася панахида за загиблими героями: Максимом Бурдою – випускником спеціальності 061 Журналістика й Романом Гітченком, випускником спеціальності 031 Релігієзнавство.

Настоятель храму, протоієрей Василь Жуковський зазначив:

«Студенти, викладачі, працівники, випускники Острозької академії разом з іншими воїнами на фронті захищають нашу землю. На жаль, частина з них гине. Такою є ціна війни й перемоги. Сьогодні ми згадуємо пам’ять випускників Острозької академії Максима Бурди й Романа Гітченка – молодих хлопців, у яких все було попереду, але вони загинули за Батьківщину. Максим і Роман були надзвичайно хорошими, привітними, радісними, приємними у спілкуванні, усміхненими. Незважаючи на свої професії, вони були покликані захищати українську землю й до кінця виконали патріотичний, військовий, особистий обов’язок. Нехай у наших серцях завжди буде пам’ять про цих прекрасних молодих людей, патріотів України».