Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії обговорили філософію змін освіти Рівненщини

28.08.2023

У Національному університеті «Острозька академія» 28 серпня відбувся освітній форум «Освіта Рівненщини. Філософія змін 3.0. НУШ» з ініціативи департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. У заході взяли участь близько 200 освітян, які обговорили стратегію розвитку освіти області, зокрема можливості, цілі і перезавантаження Нової української школи.

У межах вітальної платформи «Стратегія розвитку освіти Рівненщини. Важливі рішення» виступили начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш та ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник.

«Острозька академія – це місце, де народжуються нові змісти і сенси. Упевнений, що після форуму ви вийдете з цікавими ідеями, які зможете успішно реалізувати. Сьогодні ми маємо нові виклики – ще більше посилювати безпекову складову. За останній рік Рівненщина стала центром мислення і створення нової свідомості. У стінах академії вже був новий міністр освіти Оксен Лісовий. Звідси він поїхав з розумінням того, що створення правильної реформи освіти неможливе без участі регіонів. Також сьогодні одним із ключових напрямів Нової української школи має бути національно-патріотичне виховання. Нам важливо показати нашим дітям, що вони діти Героїв, діти унікальної нації, діти переможців»,

зауважив Віталій Коваль.

«Найголовніше зараз – це те, щоб наші діти, внуки, правнуки вчилися в наших українських школах і університетах. Шановні освітяни, Острозька академія працює в одному ритмі з вами. Ми вас усіх любимо і поважаємо. Нехай тепло наших сердець і неповторна аура Острога надихає усіх нас на хороший врожай на освітянській ниві»,

зазначив Ігор Пасічник.

На спікерській платформі «Масштабування можливостей і цілей НУШ» обговорили нові виклики та сучасні рішення в інтересах дитини, перезавантаження реформи НУШ в умовах війни, нові освітні рішення для успішної НУШ тощо.

Під час форуму також діяла практична платформа «Творча майстерня Нової української школи», в межах якої презентували виставки видавництв «Ранок» та «Літера», LEGO Foundation, STEM-центрів, класу безпеки та мистецького арт-простору. Крім цього, працювали освітні майстерні, серед яких «3D технології та віртуальні мандрівки», «Можливості використання інтерактивної панелі на уроках математики», «Захоплюючий світ роботів» тощо.

На платформі досягнень директор департаменту освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Петро Коржевський презентував учнівський і педагогічний олімп-2023.

Фінальним акордом освітнього форуму було нагородження педагогічних працівників Рівненщини напередодні Дня знань.