Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книги Михайла Гусєва

27.10.2023

27 жовтня в Національному університеті "Острозька академія" відбулася презентація повісті-антиутопії "Деравія: квантовий стрибок". Її автор - 12-річний Михайло Гусєв, який увійшов до Книги рекордів України в номінації "Наймолодший автор виданої друком книги в жанрі фентезі".

"Деравія: квантовий стрибок" – книга, що розповідає про виклики й переживання нового покоління українців. "Деравія" в цій повісті стає символом шляху й пошуку себе, описуючи його як стародавнє селище й окремий вимір. Михайло Гусєв переконаний, що в кожного з нас є власна "Деравія", і саме тому його книга стимулює до роздумів та самоаналізу.

“Деравія: квантовий стрибок" - книга, яка розкриває тему відносин батьків і дітей, сім'ї й сучасної держави. Над цією повістю я працював пів року, ілюстрації створені мною власноруч за допомогою штучного інтелекту. Події відбуваються в Буковелі, де я, перебуваючи зі своєю сестрою й подругами, придумав гру-імпровізацію, яку і взяв за основу під час написання книги. Сподіваюся, читачам сподобається ця робота”,

зазначає автор.

Член Правління Спілки письменників України Дмитро Дроздовський, шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна, журналіст Дмитро Комаров, політолог Микола Давидюк, воєнний письменник Мартін Брест, меценат і філософ Ігор Дідковський написали рецензії до цієї книги, підкресливши її унікальність та важливість для читачів.

Гості мали можливість придбати книгу з автографом юного автора. Половина зібраних коштів буде спрямована на підтримку Збройних сил України.