Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася лекція «Стан і пріоритети міжнародного співробітництва України з НАТО в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України»

27.04.2023

У рамках співпраці між Національним університетом «Острозька академія» і Воєнно-дипломатичною академією імені Євгенія Березняка 26 квітня відбулася лекція для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки.

Лекцію на тему «Стан і пріоритети міжнародного співробітництва України з НАТО в умовах повномасштабної збройної агресії рф проти України» прочитав колишній військовий представник Місії України при НАТО та ООН, генерал-лейтенант у відставці Віталій Куксенко.

Під час зустрічі спікер розповів про:

  • особливість сучасного міжнародного співробітництва України;
  • партнерство заради миру;
  • річну національну програму під егідою Комісії Україна-НАТО;
  • систему оборонного планування НАТО;
  • концепцію оперативних можливостей;
  • основні пріоритети співробітництва України з НАТО тощо.

Ольга Балацька, кандидатка юридичних наук, доцентка, директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки зазначила, що лекція про міжнародне співробітництво України з НАТО була дуже інформативною та змістовною:

«Доповідач надав чіткий і детальний огляд різних аспектів цієї співпраці, зокрема політичного діалогу, військового співробітництва та зусиль із розбудови потенціалу».

Пані Ольга додала, що освітня співпраця Острозької академії з Воєнною академією є цінним внеском у розбудову майбутнього держави з огляду на тривалу дискусію про міжнародні відносини України та виклики, з якими вона стикається в нинішньому геополітичному кліматі.

«Дискусія підкреслила важливість подальшої співпраці між Україною і НАТО, а також необхідність постійної підтримки з боку міжнародного співтовариства для забезпечення суверенітету й територіальної цілісності України. Щиро дякуємо колегам за практичну реалізацію спільних освітніх заходів»,

підсумувала Ольга Балацька.