Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії вшанували преподобного Федора Острозького

24.08.2023

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького сьогодні відбулася Божественна літургія, яку очолив митрополит Рівненський і Острозький Іларіон.

Саме сьогодні, у День Незалежності України, православні християни вшановують преподобного Федора, князя Острозького, у честь якого названо студентсько-викладацький храм Національного університету «Острозька академія». Тому до престольного свята долучилася низка священників Острозького благочиння, а також Рівненської єпархії ПЦУ.

«Я щиро дякую за запрошення і спільну молитву в храмі одного з найславетніших освітніх закладів – Острозької академії. Князі Острозькі залишили після себе надзвичайну молитовну славу. Ми унікальний народ, ми вміємо організуватися самі. Ми щиро вшануємо пам’ять тих, хто загинув під час війни, ми відбудуємо все, що зруйноване, і ніколи нікому не віддамо свою державу. За це свого часу боровся князь Федір Острозький, якого ми сьогодні вшановуємо»,

зазначив Митрополит Іларіон.

Прихожани разом із священнослужителями молилися за наших воїнів, за мир та спокій в Україні.

Крім цього, Митрополит Іларіон під час літургії нагородив настоятеля храму, протоієрея Василя Жуковського митрою за особливі заслуги перед церквою.

«Сьогодні дуже важливий і символічний день – День незалежності України. Також ми вшановуємо пам’ять преподобного Федора Острозького, який разом з іншими князями Острозькими стояв біля витоків розбудови української нації та державності. У цій постаті були гармонійно поєднані дві важливі риси – це глибока духовність і високий патріотизм»,

зауважив протоієрей Василь Жуковський.

Наприкінці святкового богослужіння з художніми номерами виступили учні недільної школи, яка діє при храмі. Також з вітальним словом до прихожан звернувся міський голова Острога Юрій Ягодка, а місцевий поет Олесь Ундір презентував свої вірші.