Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

24 серпня – День Незалежності України

24.08.2023

Щороку, 24 серпня, в нашій державі відзначається національне свято – День Незалежності України.

Доктор історичних наук, професор кафедри історії імені проф. М. П. Ковальського Віталій Яремчук зазначив:

«Українська незалежність – це можливість щоденно утішатися своєю належністю до «уявленої спільності» таких же, як ти сам, людей, які розділяють твої ж цінності – любов до великої і малої Батьківщини, її мови, історичної спадщини. Як сказав би Гоголь, до українського неба, української ночі, українського соловʼя. Це право самих українців визначати власний шлях розвитку. І це запобіжник від того, що тебе будуть трактувати як недорозвинутого малороса-провінціала, який фактом свого існування має завдячувати «старшому» російському «брату», або ж взагалі заперечувати твою наявність, як робить зараз путінська росія. А ще – це велика відповідальність, адже національна свобода – не тільки благо, а й здатність бути готовим на тяжку працю і важкі жертви».

Кандидатка історичних наук, доцентка, заступниця директорки Навчально-наукового інституту міжнародних відносин та національної безпеки з питань якості освіти Наталія Конопка зауважила:

«Незалежність України - це моя самоідентичність і самоусвідомленість; мій генетичний код: мої предки, батьки, родичі, друзі, знайомі й незнайомі люди, які захищають свободу».

Кандидатка наук з державного управління, старша викладачка кафедри журналістики та PR-менеджменту Олена Шершньова додала:

«Незалежність - це сила й незламність. Це можливість жити та розвиватись так, як хочеш і відчуваєш, прагнути до більшого та сміливо долати перешкоди. Незалежність - це любов до людей, які тебе оточують; до країни, у якій ти народився та живеш; до природи та до Абсолюту. Незалежність - це просто БУТИ, незважаючи на обставини! Щиро вітаю з Днем Незалежності України та бажаю бути незламними!».

Студентка 2-го курсу факультету романо-германських мов Анастасія Печоріна підсумувала:

«День Незалежності України - це воля, міцність і безмежна любов українців до своєї держави. Це свято - символ патріотизму, важких зусиль і віри у вільну Україну. Цей день про свободу вибору, права людини, минулі, теперішні й майбутні покоління українців. Я пишаюся тим, що є українкою і з великою гордістю в серці святкую День Незалежності України».