Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація освітньо-професійної програми «Кіберкультура»

24.03.2023

24 березня в Національному університеті «Острозька академія» завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич анонсувала відкриття ОПП “Кіберкультура” на бакалаврському рівні.

«Ми вирішили дещо переосмислити гуманітарну освіту. Ринок дійшов до розуміння того, що в ІТ-галузі гуманітарії потрібні не менше, ніж кодери. З масовим використанням штучного інтелекту з’являється ще більша потреба у якісній комунікації спеціалістів з цільовою авдиторією, замовниками, у прийнятті рішень для просування продукту, його презентації. Ми даємо у нашій освітній програмі ґрунтовну освіту гуманітарну – це першочергово: критичне, стратегічне мислення, розуміння процесів, які відбуваються у сучасному світі. Але додатково ми даємо розуміння інструментів ІТ-сектору»,

наголосив проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Шевчук.

Він зазначав, що під час підготовки ОПП фахівці університету консультувалися зі спеціалістами з ІТ-сфери, зокрема із компанією «SoftServe». Вони зазначають, що є потреба у фахівцях, які розуміють культурні особливості країн, з якими готується майбутня співпраця.

Слухачі програми зможуть отримати з таких основних дисциплін:

  • Основи інформаційної культури.
  • Теорія медіа та медіакультура.
  • SMM та маркетинг у сфері культури.
  • Цифрова гуманітаристика.
  • Основи графічного дизайну та web-дизайну.
  • Теорія комп'ютерних ігор.
  • Естетика віртуального простору.
  • Основи VR i AR для культурних проєктів.

Завідувачка кафедри філософії та культурного менеджменту Марія Петрушкевич зазначила, що ОПП «Кіберкультура» – це єдина програма в Україні, яка поєднує культурологічну освіту та інформаційні технології.

Випускники цієї спеціальності зможуть реалізувати себе як:

  • спеціалісти у сфері PR та інтернет-маркетингу;
  • координатори проєктів онлайн навчання;
  • експерти із розробки та впровадження комунікаційних стратегій в онлайн-середовищі та медіа;
  • аналітики у сфері кіберантропології та інформаційних кодів культури;
  • фахівці у галузі відеоблогінгу та творення інтернет-контенту;
  • аналітики у сфері кіберпростору, відеоігор.

Також слухачі мали можливість почути коротку лекцію про роботу гуманітаріїв у ІТ-сфері від ІТ-рекрутерки, ведучої спеціалістки по підбору працівників, випускниці гуманітарного факультету Острозької академії Наталі Войтової. Вона наголосила:

«ІТ-сектор потребує гуманітаріїв. Це стосується спеціалістів, які вміють правильно висловлюватися, будувати комунікацію, тому що це робота з клієнтами по всьому світу з різними культурними особливостями. Зокрема навчання в Острозькій академії дало вміння аналізувати великі масиви інформації, дані, працювати з ними, також культуру ведення комунікації. В рамках навчання на одному факультеті я вивчила дві іноземні мови, які є моїми робочими інструментами».