Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Знання сьогодні – капітал завтра

24.03.2023

24 березня на базі Національного університету «Острозька академія» відбувся ХІІІ Відкритий регіональний фестиваль-конкурс з економіки та підприємництва «Знання сьогодні – капітал завтра!». Ініціатор й організатор заходу – Профільна школа бізнесу Рівненського Палацу дітей і молоді, партнером якої Острозька академія є вже понад 10 років.

Голова оргкомітету - Ірина Первушевська, координатор конкурсу - Людмила Любчик, модератор - Юлія Калікіна.

Учасники конкурсу – це учні закладів загальної середньої освіти, закладів загальної позашкільної освіти і студенти коледжів. Метою заходу є пропаганда соціально-економічної грамотності серед молоді; формування профільних компетенцій у школярів; демонстрація аналітичного мислення в рамках виконання конкурсних завдань; виховання патріотичного ставлення через розуміння й вирішення економічних і екологічних проблем на макрорівні; пропаганда соціальної відповідальності бізнесу в умовах воєнного стану.

Цьогоріч учасників оцінювали 7 членів журі:

  • Тетяна Степанюк – начальниця відділу економічного аналізу і прогнозу управління економіки Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради; 
  • Юлія Харчук – помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту;
  • Мар’яна Мальчик – докторка економічних наук, професорка, завідувачка кафедри маркетингу НУВГП, академік АЕНУ;
  • Ольга Ютовець – начальниця управління відділу міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Рівненської облдержадміністрації;
  • Олена Білик – маркетинг-директорка групи компаній ПрАТ «РЕНОМЕ»;
  • Лілія Чаплінська – фахівчиня відділу організації навчання ОД Волинського регіонального управління «UKRSIBBANK»;
  • Наталія Вертелецька – заступниця начальника відділення ОД Волинського регіонального управління «UKRSIBBANK».

Юлія Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту НаУОА зазначила, що конкурс «Знання сьогодні – капітал завтра!» – це чудовий шанс для учнівської молоді презентувати себе, свої бізнес-ідеї, знайти нових друзів й обрати заклад для здобуття якісної вищої освіти і самореалізації в майбутньому.

«Ми дуже раді, що ви маєте можливість взяти участь у цьому заході, відвідати Острозьку академію, яка відома не тільки в Україні, але й усьому світі. Щиро віримо, що ви отримаєте хороший досвід, знання, спогади, також знайдете однодумців, друзів. Бажаємо успіхів, віри в перемогу, а головне – віри в себе і свої сили», - зазначила у вступному слові Тетяна Степанюк.

Загалом у конкурсі взяло участь понад 30 ліцеїстів, а саме збірні команди від Школи бізнесу, Рівненського ліцею «Український» (2 команди), ліцею № 1 та ліцею № 15. Наставники команд: Юлія Калікіна, Вікторія Невірковець; Людмила Зінчук й Олена Почтова.

Під час заходу учасники мали можливість презентувати свої соціальні й бізнес-проєкти для членів журі; взяти участь у конкурсі «Реклама», де потрібно було прорекламувати запропонований товар, а також у змаганнях з копірайтингу. Крім того, учні побували на екскурсії Острозькою академією.

Учителька фінансової грамотності Рівненського ліцею «Український» Вікторія Невірковець зауважила:

«Конкурс «Знання сьогодні – капітал завтра!» є дуже важливим для учнів, оскільки економічні знання, фінансова грамотність – це майбутнє. На таких конкурсах діти отримують новий досвід і знання; вчаться бути креативними, оригінальними, а також працювати на аудиторію і в команді».

Своїми враженнями від участі в конкурсі поділилася учениця 10-Б класу Рівненського ліцею № 15 Людмила Д’яченко:

«Нам всім сподобалося брати участь у цьому конкурсі, під час якого ми мали змогу презентувати себе і свої ідеї. Також екскурсія була чудова, щиро дякуємо організаторам за проведення заходу».

Юлія Харчук підсумувала:

«Після спілкування з вами, дорогі учасники, переконана, що більшість із вас відчули унікальну атмосферу нашого університету, традиції й цінності. Надзвичайно приємно й цікаво працювати з такою цілеспрямованою і творчою молоддю. Від дружнього викладацько-студентського колективу НаУОА на чолі з ректором Ігорем Пасічником бажаємо вам не зупинятися на досягнутому і впевнено йти до здійснення своїх мрій і задумів. Дякуємо ЗСУ за можливість проводити сьогоднішній конкурс. Разом наближаємо перемогу на освітньому фронті, здобуваємо знання й опановуємо практичні навички задля розвитку рідної України!».

Усі команди отримали дипломи за представлення проєкту, а переможці - рейтингові дипломи й цінні подарунки від соціальних і бізнес-партнерів.

Більше матеріалів за темою: