Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Педагогічні працівники закладів освіти Нетішинської МТГ підвищували кваліфікацію в Острозькій академії

27.01.2023

24 січня на базі Національного університету «Острозька академія» свою кваліфікацію підвищували педагогічні працівники закладів освіти Нетішинської МТГ.

34 мотивовані й креативні учасниці тренінгу «Можливості використання результатів психологічного профілювання особистості за почерком в практичній діяльності педагогічного працівника» у межах програми підвищення кваліфікації «Основи діагностування особи за рукописними записами (почерком)» разом із тренером Сергієм Гонгало, кандидатом юридичних наук, старшим викладачем кафедри кримінально-правових дисциплін НаУОА, практикуючим графологом упродовж 6 годин мандрували лабіринтами графології.

«Досить часто нове є добре забутим старим. Так сталось із цікавою галуззю знань – графологією. На сьогодні розвідки в галузі психології почерку досить поширені в науковому світі. Дехто до графології ставиться з недовірою, інші ж намагаються науково обґрунтувати ті методи й прийоми, які застосовуються під час аналізу рукописного письма. Графологічні методи застосовуються HR-менеджерами під час відбору кадрів, психологами – під час консультування, експертами-почеркознавцями – під час проведення діагностичних і класифікаційних експертиз. Вам, педагогічним працівникам, психологам, вихователям теж важливо мати можливість використання графологічних методів у повсякденній професійній діяльності»,

зазначив Сергій Гонгало, керівник науково-дослідної лабораторії дослідження документів та почерку.

Під час тренінгу пан Сергій продемонстрував можливості методів і прийомів графології для складання психологічного портрету особи, виявлення сильних і слабких сторін особистості, визначення лідерських здібностей, булінгу й інше.

Учасники мали можливість відвідати екскурсію університетом, яку для них провела кандидатка історичних наук, директорка музею НаУОА Анастасія Хеленюк.

Сергій Йосипович розповів гостям про криміналістичний полігон Острозької академії та запросив до подальшої корисної й цікавої співпраці як педагогічних працівників, так і здобувачів освіти зокрема.

«На базі лабораторії проводяться дослідження почерку з метою вирішення діагностичних і класифікаційних задач, що є досить актуальним зважаючи на те, що ставлення до рукописного письма змінилось і наявні методики не відповідають вимогам часу. Пропоную Вам і Вашим колегам, учням взяти участь у таких дослідженнях, і, за бажанням, пройти базову підготовку основам діагностики особистості за почерком в рамках середньострокової програми підвищення кваліфікації»,

зауважив Сергій Гонгало.

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка Юлія Харчук підсумувала:

«Надзвичайно приємною, корисною й цікавою є співпраця з Нетішинським центром професійного розвитку педагогічних працівників у межах угоди, яку було підписано 7 грудня 2022 року. Щиро дякую директору Ользі Миколаївні і психологу Оксані Сергіївні за співпрацю, бажання допомагати педагогічним працівникам Нетішинської МТГ якісно підвищувати кваліфікацію, постійно зростати. Сьогоднішні гості нам вкотре довели, що освітня сфера м. Нетішин й громади має чудові перспективи, ми з радістю будемо розвиватися й надалі вдосконалюватися разом, наближати перемогу на освітньому фронті».

Своїми враженнями поділилася учасниця тренінгу Віталія Семенович:

«Дякую за організацію та запрошення. Отримала нові знання. Вперше відвідала Національний університет «Острозька академія» і те, як її люблять викладачі і студенти просто вражає. Відкритою і щирою була екскурсія, приємне спілкування, яке на мить віднесло в давні часи. Тренінг показав важливість такої науки, як графологія, яка не лише розповість про автора, а й допоможе зрозуміти його почуття в момент написання. Спасибі нашому тренеру Сергію Йосиповичу за подачу й креатив».

Оксана Деркачук, психологиня Нетішинського центру професійного розвитку педагогічних працівників додала:

«Підвищення кваліфікації в сучасних умовах передбачає оволодіння педагогом нових умінь і навичок не лише професійними компетенціями. Адже педагог – це мультифункціональна особистість, яка орієнтується в багатьох питаннях різного спрямування. Тренінг від Сергія Гонгало – це неймовірні знання й досвід. Учасники настільки занурилися в тему графології, що прагнуть продовження і глибших знань. Неймовірний день із неймовірними людьми в надзвичайному місці – в Острозькій академії. Ми повернемося! Ми прагнемо ще знань! Дякуємо!»

 

Довідки щодо підвищення кваліфікації: 

Юлія Юріївна Харчук, помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка.
тел. (096) 170 25 00,
e-mail: julia.kharchuk@oa.edu.ua

 

Читайте також: