Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

До Острозької академії завітали педагоги Спеціалізованої школи № 307 міста Києва

26.06.2023

23 червня Національний університет «Острозька академія» відвідали педагоги Спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва.

Проректорка з навчально-виховної роботи, докторка психологічних наук, професорка Руслана Каламаж зазначила:

«Раді вітати педагогічний колектив Спеціалізованої школи № 307 міста Києва в Національному університеті «Острозька академія». Дякуємо за цінні подарунки. Бажаємо з користю й радістю поринути в надзвичайну атмосферу Острозької академії, відчути ауру першого закладу вищої освіти у Східній Європі. Сподіваємося на подальшу ефективну співпрацю».

Помічниця ректора з освітнього менеджменту, кандидатка економічних наук, доцентка кафедри фінансів, обліку і аудиту Юлія Харчук додала, що співпраця зі Спеціалізованою школою № 307 міста Києва розпочалася у 2021 році: 

«Приємно, що незважаючи на реалії сьогодення співпраця триває і набирає обертів. Знаково, що директорка закладу освіти Ірина Олександрівна є студенткою Острозької академії та успішно здобуває свою вже четверту вищу освіту, навчаючись на спеціальності 081 Право. Пані Ірина відчула традиції та дух університету з першої нашої зустрічі в рідній ОА, а тепер із трепетом і почуттям відповідальності передає свій досвід колегам і здобувачам освіти. Планів для подальшої плідної співпраці багато, а головне те, що наші заклади працюють в одному напрямі: інтелектуального, духовно-морального, національно-патріотичного виховання молоді, волонтерської діяльності, підтримки ЗСУ, наближення Перемоги нашої незламної та успішної України!»

Екскурсію староакадемічним і новим корпусами Острозької академії для гостей провів співробітник Музею історії НаУОА Віталій Бондарчук.

«Відвідування Острозької академії розпочалося зі знайомства з пані Юлією, яка гостинно нас зустріла й запросила відчути атмосферу та дух університету. А далі була неймовірна екскурсія з неперевершеним екскурсоводом паном Віталієм. Завдяки цікавій інформації та професійній подачі матеріалу тривала екскурсія пройшла дуже швидко. Нас зачаровувало все: духовна спадщина університету, бібліотека, паркова зона, оснащення сучасних приміщень, архітектура. Щиро вдячні за теплу зустріч й бажаємо Острозькій академії подальшого процвітання під мирним небом!!!»

зауважили вчителі спеціалізованої школи № 307 міста Києва.

«Безмежно вдячна за незабутні враження від відвідування Острозької академії! Відчуття гармонійного переплетення минулого й сучасного. Особливо новий корпус університету: сучасний стиль будівлі, новітнє оснащення навчальних аудиторій і водночас дух старої школи»,

додала вчителька хімії Світлана Нишук.

«Я вражена від відвідин Острозької академії. І мріяти не могла, що «побачу» князів і відчую атмосферу стародавнього Острога. Дуже вдячна. Хочеться побажати університету розвитку й процвітання, адже це відродження історичного духу освіти нації, її «оживлення». Під час таких екскурсій виникає бажання створювати власну історію національної освіти, орієнтуючись на найкращі традиції минулого»,

наголосила вчителька української мови та літератури Тетяна Литвиненко.

«Зачаровує визначна споруда бібліотеки Острозької академії і чудовий парк навколо! Інтерʼєр і все, що зібрано в бібліотеці, є фундаментом для розвитку молоді, надихає нас продовжувати розвиватись, вчитись і творити. Висловлюю велику вдячність хранителям документальної пам’яті людства!»

зазначила практична психологиня Любов Прищепа.

«Дякую за гостинний прийом. Чекаємо до нас у гості!»

підсумувала директорка Спеціалізованої школи № 307 м. Києва Ірина Лапіка.

 

Читайте також: