Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбулася презентація книги «Я, Альберт і сміття»

24.02.2023

23 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулася презентація книги «Я, Альберт і сміття». Авторкою видання є Світлана Муравська, випускниця НаУОА, докторка історичних наук, доцентка Національного університету «Львівська політехніка».

Ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник звернувся зі вступним словом:

«Острозька академія – це справжня кузня унікальних особистостей. Пані Світлана є однією з них. Вона незвичайна, обдарована людина, яка є нашою гордістю. Сьогодні Світлана Муравська презентуватиме книгу «Я, Альберт і сміття», що стала дуже популярною серед читачів».

Під час презентації авторка розповіла про ідею створення книги, її видання, а також актуальність сьогодні. Вона зазначила, що у книзі «Я, Альберт і сміття» розповідається про екологію, відповідальне ставлення людей до природи:

«Це була і є моя перша спроба пера й намагання пояснити складні речі простими словами, популярним чином донести їх до дітей 3-6 класу».

Пані Світлана додала, що у книзі в розважальній формі порушуються питання про захоплення гаджетами, відповідальність людей за долю своєї країни, необхідність вивчення іноземних мов тощо.

«У моєму розумінні дорослі повинні були б читати цю книгу для дітей. Це передусім спосіб спільного проведення часу, якого нам зараз постійно бракує»,

підсумувала авторка.

До слова, Світлана Муравська вже передала примірник видання «Я, Альберт і сміття» Науковій бібліотеці Острозької академії.