Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Брейн-ринг «Академічна доброчесність» в Острозькій академії

22.03.2023

22 березня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся брейн-ринг з академічної доброчесності. Його мета – оцінити рівень знань студентів щодо загальних принципів, цінностей, норм і правил академічної чесності, а також поширити серед здобувачів усвідомлення важливості дотримання цих принципів.

Голова підрозділу БС з питань якості освіти та академічної доброчесності Аліна Данилюк зазначила:

«Ми дуже хочемо, аби студенти розуміли важливість академічної доброчесності, пропагували її та, безумовно, дотримувалися самі. Цей брейн-ринг спрямований не тільки на перевірку знань студентів щодо академічної доброчесності. Це також перевірка інтуїції учасників й учасниць. Вони повинні проявити власне вміння працювати в команді, швидко думати й генерувати відповіді, а ще – бути відповідальними і сміливими».

Аліна Данилюк додала, що студенти, які знають свої права й обов'язки на законодавчому рівні та дотримуються й виконують їх, є запорукою процвітання університету та якісної освіти. 

«Ми, Комісія з питань якості освіти та академічної доброчесності, намагаємося цьому повсякчас сприяти завдяки проведенню подібних заходів»,

підсумувала Аліна Данилюк.

Участь у брейн-рингу взяло 5 груп, які представляли кожний факультет й інститут Острозької академії. Студентам потрібно було правильно і швидко відповісти на запитання. За результатами гри перемогу здобула команда економічного факультету. Усі учасники отримали солодкі призи. 

Враженнями поділилася студентка 1 курсу економічного факультету Дарина Мосійчук:

«Ми вдячні організаторам брейн-рингу. На мою думку, такі заходи є дуже важливими, адже всі студенти повинні знати й розуміти Кодекс академічної доброчесності. Дуже рада, що в Острозькій академії його дотримуються».