Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Про основні принципи Європейської безпеки говорили в Острозькій академії

21.06.2023

У рамках виконання проєкту Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки» 20 червня в Національному університеті «Острозька академія» відбувся воркшоп «Основні принципи Європейської безпеки».

Модерував зустріч доктор психологічних наук, професор, помічник ректора з міжнародного співробітництва і фандрайзингу НаУОА, керівник проєкту «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки» Едуард Балашов.

«Наш проєкт реалізується в синергії з проєктом Erasmus+ CBHE «WARN – Академічна протидія гібридним загрозам», який Острозька академія виконує у складі консорціуму університетів із Фінляндії, Португалії, Франції та Естонії. Дякуємо колегам, спікерам й учасникам за участь у воркшопі й продовжуємо далі вивчати надзвичайно актуальну проблематику, що стосується гібридних загроз, європейської безпеки й саморегуляції діяльності»,

зазначив Едуард Балашов.

Серед спікерів: 

  • проф. Бруно Феррейра да Коста, Університет Бейра Інтеріор (Португалія), тема «Роль Португальської академії в аналізі російського вторгнення – від теорії до політичного коментаря»;
  • проф. Анатолій Худолій, завідувач кафедри англійської філології НаУОА, доктор політичних наук, тема «Російська гібридна війна як фактор нестабільності в Європі»;
  • проф. Алла Атаманенко, докторка історичних наук, тема «Вимушена міграція з України як загроза європейській та українській безпеці»;
  • доц. Наталія Конопка, кандидатка історичних наук, заступниця директора ННІМВНБ із питань якості освіти, тема «Спеціалізований курс «Європейська безпека: основні теми» в межах проєкту Жана Моне «Саморегульоване навчання гібридних загроз та європейської безпеки» в Національному університеті «Острозька академія».

Під час воркшопу учасники – держслужбовці, військовослужбовці, студенти і викладачі– змогли ознайомитися з основними принципами системи європейської безпеки, напрямами співпраці між Україною та Європейським Союзом у сфері безпеки, саморегульованого вивчення гібридних загроз і європейської безпеки.

Нагадаємо, що проєкт Жана Моне «Саморегульоване вивчення гібридних загроз і європейської безпеки» (101081342 – EuroHybSec – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCН) реалізується Національним університетом «Острозька академія» за співфінансування Європейського Союзу і спрямований на просування європейських принципів побудови міцного й безпечного порядку шляхом використання нових форм і методів комунікації та створення чіткого бачення європейської системи безпеки для цільових аудиторій.