Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Відбулося відкриття проєкту «Система підтримки та супроводу ветеранів/ветеранок у громадах із застосуванням кейс-менеджменту»

20.02.2023

20 лютого в Національному університеті «Острозька академія» відбулося відкриття навчального курсу «Система підтримки та супроводу ветеранів/ветеранок у громадах із застосуванням кейс-менеджменту». Крім Острозької академії, партнерами реалізації проєкту є: ГО «Простір Можливостей», USAID, ІСАР Єднання, Міністерство соціальної політики.

Зі вступним словом звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Вітаю вас у стінах наймолодшого й водночас найстарішого навчального закладу – Національного університету «Острозька академія». Вважаю, що це не випадковість, а закономірність, що саме в Острозькій академії проходить цей важливий семінар із застосуванням кейс-менеджменту. Упевнений, що після навчання в рамках цього проєкту, ви станете хорошими фахівцями в організації роботи з ветеранами у своїх громадах».

Головна мета проєкту – актуалізація та популяризація інституту ветеранського кейс менеджера (ВКМ), як ключового інструменту реалізації ветеранських політик на рівні громад.

Оксана Коляда, українська військослужбовиця, Міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (2019–2020), полковниця запасу, учасниця бойових дій додала:

«Цей проєкт – саме про шанс повертати людей до нормального й повноцінного життя після війни. Цільова аудиторія нашої програми –люди, які допомагають ветеранам, ветеранкам, їхнім родинам перемагати. Щиро дякую пану Дмитру, викладацькому складу Острозької академії, який досить гнучко підійшов до формування програми нашого проєкту. На сьогодні вона є унікальною, практичною, академічною. Важливо поєднувати зусилля науковців, викладачів із практиками. Наша програма є прикладом цього».

Анастасія Бабаш, державна експертка експертної групи з питань розвитку системи надання соціальних послуг директорату з питань цифрового розвитку та соціальних послуг Міністерства соціальної політики зауважила:

«Впровадження цього навчального курсу є зараз надзвичайно актуальним і важливим для всієї державної політики, зокрема й політики в громадах. Ветерани повертаються в громади; від того, як їх там зустрінуть, наскільки комплексно й системно буде організована на місцях підтримка й допомога для них, залежить наше з вами майбутнє. Адже ветерани – не тільки ті, хто потребує допомоги, коли вони повертаються, це й потенціал нашої громади; ті, хто далі буде розбудовувати країну».

Ветеран АТО Сергій Позняк підсумував: 

«Дуже приємно, що стільком людям небайдужа доля ветеранів після їхнього повернення з війни. Дякую, що дали можливість саме в Острозькій академії отримувати ці знання. Адже звідси походять витоки інтелектуальних цінностей. Це знаково для тих, хто буде отримувати ці знання й потім ділитися ними з іншими».

До слова, програма розроблена для навчання представників місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування, а також представників неурядового сектору, які планують працювати з ветеранами й ветеранками, їхніми родинами у частині їх супроводу й реалізації потреб. Регіональне охоплення пілотного проєкту: Львівська, Рівненська і Хмельницька області. Тренінги в рамках проєкту триватимуть упродовж наступних двох тижнів.