Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Віват магістрам Острозької академії!

20.01.2023

У Національному університеті «Острозька академія» 20 січня відбулася урочиста церемонія вручення дипломів магістра — «Конвокація-2023».

На початку заходу з вітальним словом до випускників-магістрів звернувся ректор Острозької академії, професор Ігор Пасічник:

«Найщиріші, найтепліші, найвагоміші, найсердечніші вітання вам, наші випускники. Цей день, як і рік, назавжди закарбується в нашій і вашій пам’яті. Адже це рік страшної, несправедливої, кровопролитної війни, у якій вирішується доля української держави. Зараз Збройні сили України героїчно захищають нашу землю. Завдяки українським воїнам ви мали можливість вчитися, закінчити магістеріум і сьогодні отримати дипломи. І саме наші воїни покладають на вас інтелектуальну ауру української нації, завдання відродити інтелектуальну Україну на тих цінностях, які захищають зараз ЗСУ. Ви повинні пишатися тим, що отримуєте не просто диплом, а диплом магістра Острозької академії — альма-матер всієї вищої освіти Східної Європи. Саме тут, у стінах нашого закладу, формувалися видатні громадські, політичні й військові діячі. Ви маєте пишатися тим, що сотні наших випускників зараз захищають Україну. Бажаю вам ніколи не зрадити своїх альма-матер і Батьківщини».

Перед отриманням дипломів градуанти урочисто виголосили обіцянку випускника Національного університету «Острозька академія»:

«…перед Богом та людьми, своїм ім’ям та совістю — обіцяю! Пронести через усе життя любов до рідної землі, відстоювати та розвивати освітні традиції Острозької академії, вірою та правдою служити своєму народові, віддавати на його благо здобуті знання. Завжди сіяти добре, мудре, вічне. Служити істині. Берегти і множити чесноти Братства випускників, ніколи і ні в чому не зрадити честі альма-матер».

Вітали випускників і вручали дипломи ректор НаУОА Ігор Пасічник, почесні гості — протектор Національного університету «Острозька академія», академік Острозького академічного Братства, член Наглядової ради НаУОА, кандидат економічних наук Роман Василишин; мер міста Острога Юрій Ягодка, а також декани й директори факультетів й інститутів НаУОА.

Слова вдячності від спільноти випускників 2023 висловила магістр Навчально-наукового інституту соціально-гуманітарного менеджменту, спеціальності «Українська мова та література» Марічка Буднік:

«Вітаю випускників і випускниць, викладацький склад, усіх причетних із цим важливим днем. Від імені випускників хочу подякувати Збройним силам України, захисникам і захисницям, завдяки яким ми зараз отримуємо українські дипломи про вищу освіту в незалежній державі; які оберігають наші життя, щоб ми підкорювали нові вершини, ставали українцями з великої літери, працювали, аби в нас було світле майбутнє. Дякую викладачам Острозької академії за якісну освіту; що разом із нами адаптовувалися до нових реалій і дивилися в одному напрямі, сприяли всебічному розвитку. Дякую випускникам і випускницям тим, хто не покинув рідні стіни й тим, хто приєднався до нашої академічної родини. Дякую за все й до нових зустрічей!»

З вітальним словом звернувся також магістр спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» заочної форми навчання, генерал-майор, командувач військ оперативного командування «Захід» Сергій Літвінов:

«Хочу подякувати професорсько-викладацькому складу за можливість бути присутнім на знаменній події для кожного випускника, особливо випускників Національного університету «Острозька академія» — навчального закладу, який майже 450 років є одним із найкращих. Пишаюся бути випускником цього вишу, який у нелегкі для нашої держави часи боротьби за незалежність і становлення України як європейської держави, дає актуальні знання, необхідні для інтеграції України до Європейського й Північноатлантичного простору. Кожен із нас має свій фронт і свою боротьбу, але маємо єдину ціль — це перемога. Бажаю кожному присутньому перемоги на своєму полі бою за нашу державу, незалежність і майбутнє».

Наприкінці заходу в.о. Голови Братства спудеїв Альона Пиліпака звернулася з вітальними словами до випускників:

«Ви справжні герої та героїні, адже попри все вчилися, брали участь у студентському житті, активно волонтерили, допомагаючи Збройним силам України. Навчальний фронт був у надійних руках, бо його очолювали ви — вже дипломовані магістри. Нехай ті труднощі, із якими стикнулися у стінах університету, будуть найбільшими труднощами у вашому житті. Лупайте будь-яку скалу, якою б непереможною вона не здавалася. Будьте амбітні й компетентні в реалізації найсміливіших професійних задумів. Упевненими маленькими чи великими кроками йдіть до перемог на всіх життєвих фронтах і використовуйте отримані знання для сприяння найбільшої й найголовнішої перемоги України».

Більше фотографій із події за покликанням: https://drive.google.com/drive/folders/1cQ7XzxWF_0QvIU_yBxdpj5veInxaEI2q