Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

В Острозькій академії відбувся XVIIІ фестиваль «Різдвяні піснеспіви»

23.01.2023

У студентсько-викладацькому храмі преподобного Федора Острозького Національного університету «Острозька академія» з 25 грудня до 19 січня проходив XVIIІ Всеукраїнський онлайн-фестиваль Різдвяних піснеспівів із міжнародною участю. 

Основною метою заходу є пошанування головної події планетарного значення – Різдва Христового, збереження і розвитку Різдвяних традицій краю й України.

З вітальним словом до учасників Всеукраїнського онлайн-фестивалю Різдвяних піснеспівів звернувся ректор Національного університету «Острозька академія», професор Ігор Пасічник:

«Шановні учасники XVIIІ фестивалю Різдвяних піснеспівів! Сьогоднішній фестиваль відбувається в умовах війни. Ворог хоче знищити наш інтелект, нашу землю і свята. Але він цього не доб’ється. Ми будемо співати, щедрувати, колядувати, прославляти Господа. Ваші щедрівки й наше святкування стануть вагомим кроком до перемоги».

Цьогоріч колядували й щедрували 146 колективів з України, а також інших країн: Молдови й Німеччини. Серед них хорові й родинні колективи, ансамблі, театральні гуртки, сольні виконавці, звучали також і музичні композиції на різдвяну тематику.

Учасники XVIIІ онлайн фестивалю-марафону отримали пам'ятні дипломи від організаторів. 

Переглянути виступи учасників можна за покликанням.