Національний університет «Острозька академія» — наступник першого вищого навчального закладу східнослов’янських народів — Острозької слов’яно-греко-латинської академії. Сьогодні виш визнано одним із найпрестижніших вищих навчальних закладів України.

Університет
Вступ

Усю корисну інформацію про вступ до Національного університету «Острозька академія» абітурієнти можуть знайти у цьому розділі.

Національний університет «Острозька академія» має статус самоврядного (автономного) дослідницького національного вищого навчального закладу. В університеті функціонують наукові центри, лабораторії, спеціалізовані вчені ради із захисту кандидатських дисертацій.

Наука
Освіта

Мета НаУОА – надання якісних освітніх послуг, які дозволяють студентам здобути знання та вміння, затребувані на сучасному ринку праці. Усю інформацію, яка стосується освітнього процесу в НаУОА, ви зможете знайти в цьому розділі.

Дні науки 2023: панельна дискусія про штучний інтелект

18.05.2023

18 травня в межах Днів науки відбулася панельна дискусія «Чи / Як мріє людство про штучний інтелект?». Ця дискусія була організована Лабораторією журналістської майстерності JLab. Модератором дискусії став кандидат філологічних наук, доцент, завідувач кафедри журналістики та PR менеджменту Роман Шулик.

Серед спікерів - Андрій Синиця, доктор філософських наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка та Антон Бочаров, голова ГО «Країна цифрових ініціатив», розробник програмного забезпечення і спеціаліст з машинного навчання.

Назва дискусії невипадково відсилає до відомого фантастичного твору Філіпа Діка «Чи мріють андроїди про електронних овець?», оскільки в ньому чи не вперше порушено питання про взаємодію людини зі штучним інтелектом. З огляду на це учасники дискусії розглянули основні тенденції в розвитку штучного інтелекту, впровадження ChatGPT, вплив на освіту.

Андрій Синиця у своєму виступі закцентував увагу на засадах філософії штучного інтелекту, порушив питання, пов’язані з можливостями розуміння й передбачення наслідків впровадження сучасних технологій, моральними аспектами взаємодії зі штучним інтелектом.

Антон Бочаров представив найважливіші тенденції в розвитку технологій штучного інтелекту і спробував визначити їх можливий вплив на ринок праці.